Aftensmad

Nem wok med hakket oksekød og grønsager

wok med hakket oksekød

Denne nemme wok med hakket oksekød og grønsager smager ligesom fyldet i forårsruller. Det kan spises alene som her, serveret med ris eller nudler eller det kan bruges som fyld i forårsruller

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Nem wok med hakket oksekød og grønsager

Denne nemme wok ret med hakket oksekød og grønsager kan serveres med ris, nudler eller det kan bruges som fyld i forårsruller. Opskrift på nem og sund hverdagsret.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: Forårsruller, Nem aftensmad, stir-fry, sund aftensmad, wok

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 stykke revet ingefær
  • 4 gulerødder i tynde strimer
  • 1 bundt forårsløg i tynde skiver delt i hvid og grøn del
  • 1 dåse minimajs eller 1 bakke friske halverede
  • 1 dåse bønnespirer elller 1 bakke friske
  • 300 g fintstrimlet hvid- eller spidskål
  • 1 dl soya
  • 1 spsk risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk Maizenamel
  • Lidt sesamfrø til drys kan udelades

Sådan gør du

  • Steg kødet i en wok eller dyb pande.
  • Tilføj det hvide af forårsløg, hvidløg, hvidkål og gulerødder og steg videre i ca. 15 minutter til grønsagerne er møre.
  • Tilføj minimajs og bønnespirer. Bruger du friske, skal de have 3-5 minutter. Bruger du dåser, skal de blot varmes igennem.
  • Bland soya, ingefær, risvinseddike, sesamolie og Maizena i en lille skål.
  • Hæld det over retten og bland det hele godt sammen.
  • Server i portionsskåle,  drys med det grønne af forårsløg og sesam.