Aftensmad, Frokost

Sandwich á la Sloppy Joe’s

Sloppy Joe’s sandwich

Sloppy joes er en amerikansk klassiker, der består af en burgerbolle med fyld af en krydret kødsovs med masser af løg.

Der er intet galt med at nyde en god bolle med en lækker kødsovs. Men på dagens tallerken skal vi altså have nogle grønsager, der er godt for både mætheden og sundheden.

Så jeg tvister den amerikanske klassiker og putter godt med revne gulerødder og snittet spidskål i kødsovsen. Mængden af grønsager kan justeres efter smag og behag.
Derudover giver jeg lidt salat, tomater og avocado som topping. Det kunne også fint være en god coleslaw.

Som brød foretrækker jeg Napolibrød fra Rema1000. Har du ikke prøvet dem før, så kan de klart anbefales herfra! Jeg bruger dem også til Napoliburger.
Du kan også sagtens bruge burgerboller eller et pitabrød.

Det allervigtigste i en Sloppy Joe (sloppy betyder rodet) er, at der skal være godt med saft og kraft i kødsovsen, så smagen trænger rigtig godt ind i brødet. Kunsten er at lave sovsen tilstrækkelig fugtig uden den drypper ud over det hele.

Sandwich à la Sloppy Joe

Sloppy joes er en amerikansk klassiker, der består af en burgerbolle med fyld af en krydret kødsovs med masser af løg. I dagens tallerken-udgaven er den tilføjet godt med sunde grønsager.
Antal 4 personer

Ingredienser

Kødsauce

  • 400 g hakket oksekød*
  • 1 hakket løg*
  • 3 revet gulerod*
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 2 spsk ketchup*
  • 2 spsk HP sauce*
  • 1/2 tsk cayenne eller chilipeber*
  • 1 tsk salt*
  • peber*
  • 1 dl vand*

Til servering

  • 4 brød – napolibrød, pitabrød eller burgerboller*
  • salat
  • tomater i tern
  • avocado eller agurk i tern

Sådan gør du

Kødsauce

  • Brun oksekødet i en gryde sammen med det hakkede løg
  • Tilsæt revne gulerødder og fintsnittet spidskål. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt ketchup, HP sauce, salt og peber samt cayennepeber. Tilsæt vand efter behov. Saucen skal være "våd" men skal hænge sammen. (Får du puttet for meget væde i, kan du jævne det med maizenamel rørt ud i lidt vand)
  • Lad saucen koge et par minutter til grønsagerne er faldet helt sammen. Smag evt til med lidt flere krydderier.
  • Lun brødet og flæk det.
  • Læg en god skefuld kødsauce i hver bolle og suppler med salat, tomattern og avocadotern

*Ingredienser fra basislager

Prøv også denne med Napolibrød

Napoliburger med rød pesto, krydret bøf og frisk tomatsalsa Napoliburger