Aftensmad, Dagens opskrift

Napoliburger

Napoliburger med rød pesto, krydret bøf og frisk tomatsalsa

I Rema1000 har jeg på brødhylden fundet en pakke Napoli-brød. En pakke med 4 brød, der minder om blanding mellem pitabrød og pizza fås for kun en 10’er. Rasende billigt, for de er virkelig gode.

Brødene kan bruges til lynpizzaer, i stedet for pita med fyld af eks. falafler eller som pestobrød til suppe.

Her er de smurt med tomatpesto – du kan også bruge basilikumpesto hvis du foretrækker det – og fyldt med en krydret bøf sammen med en lækker og frisk tomatsalsa. Så det er en salgs fusion mellem et fyldt pitabrød og en burger. Det er bare godt! I stedet for napolibrødene kan du sagtens bruge pitabrød eller burgerboller.

Prøv også Kyllingburger eller Flæstestegssandwich.

Napoliburger

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 Napolibrød (kan erstattes af pitabrød eller burgerboller)
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 spsk finthakket mynte eller persille
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • Lidt chilipulver eller cayennepeber

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 2 spsk finthakket mynte eller persille
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 avocado
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • salt og peber

Til servering

  • 3 tsk rød pesto
  • Salat

Sådan gør du

  • Rør kødet med peberfrugt, løg, mynte/persille og krydderier. Form kødet til 4 bøffer og grill eller steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side til de er gennemstegte, men ikke helt tørre.
  • Skær tomater, rødløg, avocado og mozzarella i små tern. Bland det sammen med persille/mynte og smag til med salt og peber.
  • Lun brødene, flæk dem og smør med tomatpesto. Fyld salat, tomatsalsa og bøf i hvert brød.