Aftensmad

Napoliburger

Napoliburger med rød pesto, krydret bøf og frisk tomatsalsa

I Rema1000 har jeg på brødhylden fundet en pakke Napoli-brød. En pakke med 4 brød, der minder om blanding mellem pitabrød og pizza fås for kun en 10’er. Rasende billigt, for de er virkelig gode.

Brødene kan bruges til lynpizzaer, i stedet for pita med fyld af eks. falafler eller som pestobrød til suppe.
Har du tid og lyst, kan du istedet bage dine egne burgerboller.

Her er de smurt med tomatpesto – du kan også bruge basilikumpesto hvis du foretrækker det – og fyldt med en krydret bøf sammen med en lækker og frisk tomatsalsa. Så det er en salgs fusion mellem et fyldt pitabrød og en burger. Det er bare godt! I stedet for napolibrødene kan du sagtens bruge pitabrød eller burgerboller.

Prøv også Kyllingburger eller Flæskestegssandwich.

Napoliburger

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 Napolibrød (kan erstattes af pitabrød eller burgerboller)
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 spsk finthakket mynte eller persille
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • Lidt chilipulver eller cayennepeber

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 2 spsk finthakket mynte eller persille
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 avocado
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • salt og peber

Til servering

  • 3 tsk rød pesto
  • Salat

Sådan gør du

  • Rør kødet med peberfrugt, løg, mynte/persille og krydderier. Form kødet til 4 bøffer og grill eller steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side til de er gennemstegte, men ikke helt tørre.
  • Skær tomater, rødløg, avocado og mozzarella i små tern. Bland det sammen med persille/mynte og smag til med salt og peber.
  • Lun brødene, flæk dem og smør med tomatpesto. Fyld salat, tomatsalsa og bøf i hvert brød.