Aftensmad

Amerikansk farsbrød

Amerikansk farsbrød

Opskrift på et klassisk glaseret amerikansk farsbrød – et meat loaf – fyldt med en grønsagsblanding og serveret med mos og grønne bønner.

Et amerikansk meatloaf er vist indbegrebet af amerikansk aftensmad. I diverse film og serier hører vi, at farsbrød er noget af det mest kedelige, de kan få serveret. Men uha nej, intet kunne være mere forkert! Et amerikansk farsbrød er perfekt til danske smagsløg – den lækre glaze på toppen fuldender smagen og det klassiske tilbehør som kartoffelmos og grønne bønner er lige i øjet til amerikansk farsbrød.

Amerikansk farsbrød

Opskrift på et klassisk glaseret amerikansk farsbrød – et meat loaf – fyldt med en grønsagsblanding og serveret med mos og grønne bønner.
Antal 4 Personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: farsbrød, luftig kartoffelmos, meatloaf

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød 8-12%
  • 150 g ærter og gulerødder kan udelades eller erstattes af andet grønt
  • 1 spsk rasp
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 spsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver kan erstattes af 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk worchestershiresauce
  • 1 spsk hakket persille
  • salt og peber

Glaze

  • 3/4 dl ketchup
  • 50 g brun farin

Sådan gør du

  • Hak løgene fint
  • Varm en pande op med olivenolie og kom løgene på. Steg dem ved middelbare i 8-10 minutter til de er blanke og karameliserede.
  • Mens løgene steger, blandes oksekødet med resten af ingredienserne.
  • Bland de stegte løg i farsen.
    Amerikansk farsbrød
  • Form farsen til et lille brød i et ildfast fad.
  • Bland brun farin og ketchup til en glaze og fordel den ovenpå farsbrødet.
    Amerikansk farsbrød
  • Stil fadet i ovnen ved 175 grader almindelig varme og giv det ca. 45 minutter.
  • Lad farsbrødet hvile 10-15 minutter inden det skæres i skiver.
    Amerikansk farsbrød
  • Server farsbrødet med kartoffelmos og dampede bønner.
Amerikansk farsbrød
Opskrift på et klassisk glaseret amerikansk farsbrød – et meat loaf – fyldt med en grønsagsblanding og serveret med mos og grønne bønner.

Tips til amerikansk farsbrød

  • I opskriften bruges hakket oksekød. Du kan dog også sagtens udskifte til hakket kalv og flæsk, hvis du er mere til det. Uanset farstype, så køb en fedtprocent på 8-12%. Det skal hverken være for magert eller for fedt.
  • Løgene skal steges inden de kommes i farsen. Det giver dem en karamellisering, der passer rigtig godt til smagen. Det kan være fristende blot at bruge friskhakket løg i farten, men det giver ikke den helt rigtige smag. Så gør dig selv og smagen den tjeneste at karamellisere løget først.
  • Jeg kommer grønsager i farsen – blot en helt almindelig blanding af gulerødder og ærter fra frost. Det er supernemt at have sådan en pose i fryseren. Du kan dog også sagtens bruge friske gulerødder og friske ærter, men så skal de lige have et opkog først.
    Som alternativ til gulerødder og ærter kan i stedet bruges broccoli, blomkål eller f.eks. spinat eller en grønsagsblanding. Brug blot det du har i fryseren.
    Du kan også helt undlade at komme grønsager i farsen og blot servere grønsager til – gør som passer dine og din families smagsløg.
  • Konsistensen af farsbrødet skal helst være rimelig fast for at den hænger sammen. Med grønsager blandet i, bliver farsen en smule mere porøs end traditionelt. Men du kan alligevel godt skære pæne skiver af farsbrødet, skær dem blot lidt tykkere end du måske ellers ville gøre.
  • Server en luftig kartoffelmos til farsbrødet – det er ægte amerikansk!
Amerikansk farsbrød
Amerikansk farsbrød med en lækker glasering