Inspiration

Spidskål og hvidkål – de bedste opskrifter med kål

Fyldt spidskål

Retter med spidskål og hvidkål står meget ofte på menuen hos os. Kål i alle afskygninger – spidskål, hvidkål, blomkål, grønkål og rødkål – er fiberrige, mættende og meget alsidige.

Der findes et utal af opskrifter med kål, netop fordi både hvidkål og spidskål kan bruges i rigtig mange retter – og begge er gode både frisk og tilberedt.

En spidskålssalat er nem at lave og kan hurtigt blive et enkelt tilbehør til aftensmaden. Ligesom en coleslaw er uundværligt tilbehør til pulled pork og som fyld i pita eller burger.

Bagt spidskål, fyldt med oksekød er en uhyre populær ret, der indeholder alt, der skal til for at lave en sund aftensmad.

Stuvet hvidkål er en klassisk ret, der er helt fantastisk til både frikadeller og andre mormorretter. De stuvede kål er meget bedre end rygtet og fortjener en plads på middagsbordet.

Opskrifter med spidskål og med hvidkål

Disse og mange andre forslag til retter med spidskål og opskrifter med hvidkål finder du her:

Bagt hvidkål med oksekød

Bagt hvidkål
Bagt hvidkål i ovn bliver helt fantastisk og smager vidunderligt. Top med kødsovs og gratiner med lidt ost. Så har du et komplet måltid til sund aftensmad.

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål er skønt, mættende og billigt tilbehør til alt fra frikadeller til karbonader eller stegt kylling.

Æggewrap med sesamkylling og kålsalat

æggewrap
Den sprøde kålsalat går supergodt med den knasende sesamkylling og den friske avocado. Det hele pakkes i en æggewrap og dryppes med tahindressing.

Spidskålssalat med edamame og granatæble

Spidskålssalat
Spidskålssalat er en nem og lækker salat med masser af fyld af hvedekerner og edamamebønner. Ristede solsikkekerner og granatæblekerner giver skøn crunch.

Rispilaf med kylling og spidskål – onepot

Rispilaf
En skøn rispilaf med kylling, gulerødder og spidskål, som laves i én og samme gryde. Dette er opskriften på en risret, som er nem at lave på hverdage.

Hvidkålspandekage med krydret oksekød

Hvidkålspandekage
Nemme hvidkålspandekager lagt sammen om krydret oksekød pg serveret med cremet guacamole

Fyldt spidskål med oksekød

Fyldt spidskål
Fyldt spidskål med oksekød er en dejlig nem og sund ret. Lav kødet efter opskriften eller brug en rest kødsovs.

Borscht – rødbedesuppe

Borscht rødbedesuppe
Dejlig rødbedesuppe med fyld af oksekød, gulerødder, kartofler og hvidkål. Server borscht med en klat cremefraiche og drysset med persille.

Oksekød i karrykål

Oksekød i rød karrykål
Har du brug for en god opskrift på en nem hverdagsret, som er smækfyldt med smag og gode grønsager, så prøv at lave en gang oksekød i rød karrykål.

Spidskålpakker som kåldolmer

Spidskålspakker som i kåldolmer
Spidskålspakker er en meget enkel og letlavet udgave af kåldolmere. Lavet med spidskålsblade og fyldt med en tomatiseret fars.

Lyn lasagne

Lynlasagne
Lynlasagne er lynhurtig at lægge sammen og derfor god på hverdage. Der er godt med grønsager i, så sundhedsværdien er høj.

Detoxsuppe

Detoxsuppe
Detoxsuppe er en lækker suppe spækket med grønsager. Fedtfattig og rigtig god til at kickstarte et vægttab.

Gisou – en billig og nem alt-i-en hverdagsret

Gisou
Gisou er en lækkert gryderet med masser af hvidkål og grønsager sammen med krydret, hakket oksekød. En supernem, sund, mættende og billig hverdagsret.

Wok med hakket oksekød

wok med hakket oksekød
Denne nemme wok med hakket oksekød og grønsager kan serveres med ris, nudler eller det kan bruges som fyld i forårsruller. Opskrift på nem og sund hverdagsret.

Cremet pasta- og spidskålssalat

Pastasalat med spidskål
Pastasalat med spidskål er en fyldig og salat med mange grønsager, der tilføjer både sprødhed og sundhed.

Pad Thai med kylling og spidskål

Pad Thai
Pad thai med kylling, nudler og spidskål er klassisk asiatisk streetfood. Denne opskrift er suppleret med spidskål, så den er lidt sundere en sædvanligt

Grillet spidskål

Grillet spidskål
Grill spidskål et par minutter på hver side og server med koldt smør

Cremet spidskålssalat

Spidskålssalat med ananas
Denne nemme spidskålssalat med ananas er en ægte sommerfavorit. Den er supernem at lave, smager forrygende og passer til alle former for kød.

Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller med coleslaw

Kyllingefrikadeller i barbecue og pita
Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller er fyldt med revet squash, bagt i ovnen, vendt med skønt krydret barbecuemarinade. Server evt. i pitabrød sammen med coleslaw