Aftensmad, Sauce/dressing mm

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Opskrift på stuvet hvidkål – en rigtig klassiker fra mormorkøkkenet.

Mange forbinder stuvet hvidkål med gammeldags, tung mad og ikke mindst lugten af kogt kål, der hænger i stuerne.

Men stuvet hvidkål er faktisk et rigtig dejligt tilbehør, som er fuld af smag og gode grønsagsfibre. Server hvidkålen til frikadeller, karbonader eller til stegt kylling. Laver du nok, er det slet ikke nødvendigt med yderligere tilbehør. Men er familien sultne, kan du koge et par kartofler til.

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er skønt, mættende og billigt tilbehør til alt fra frikadeller til karbonader eller stegt kylling.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør
Søgeord: farmormad, Gammeldags mad, hvidkål, karbonader, klassisk, krebinetter, mormormad, sundt tilbehør

Ingredienser

  • 600 g hvidkål
  • 7,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 3 spsk Maizena + lidt vand
  • salt, hvid peber
  • revet muskat

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint og kom den i en stor gryde.
  • Tilsæt vand og salt og bring i kog. Kog kålen under låg i ca. 5 minutter. Der må gerne værebid i den endnu.
  • Tilsæt madlavningsfløde og bland det godt sammen.
  • Rør Maizena med en smule vand og rør det i kålen. Lad det koge op og vurder om der skal lidt mere jævning i. Konsistensen skal være ret tyk. Er den dog for tyk, kan du justere med lidt vand eller mælk.
  • Smag til med salt, hvid peber og en smule revet muskatnød.
Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål er skønt tilbehør til klassiske retter som karbonader

Stuvet hvidkål kan serveres til

Frikadeller og kartoffelsalat Frikadeller

Kyllingefrikadeller med grønsager Kyllingefrikadeller med grønsager og feta

Farserede porrer Farserede porrer

Krebinetter med stuvet grønt er en hverdags- og familiefavorit. Krebinetter

Julefrikadeller Julefrikadeller