Stuvet hvidkål
3. december 2020
/ Skriv en kommentar
Opskrift på stuvet hvidkål – en rigtig klassiker fra mormorkøkkenet.
Mange forbinder stuvet hvidkål med gammeldags, tung mad og ikke mindst lugten af kogt kål, der hænger i stuerne.
Men stuvet hvidkål er faktisk et rigtig dejligt tilbehør, som er fuld af smag og gode grønsagsfibre. Server hvidkålen til frikadeller, karbonader eller til stegt kylling. Laver du nok, er det slet ikke nødvendigt med yderligere tilbehør. Men er familien sultne, kan du koge et par kartofler til.
Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål er skønt, mættende og billigt tilbehør til alt fra frikadeller til karbonader eller stegt kylling.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 600 g hvidkål
- 7,5 dl vand
- 1 tsk salt
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 3 spsk Maizena + lidt vand
- salt, hvid peber
- revet muskat
Sådan gør du
- Snit hvidkålen fint og kom den i en stor gryde.
- Tilsæt vand og salt og bring i kog. Kog kålen under låg i ca. 5 minutter. Der må gerne værebid i den endnu.
- Tilsæt madlavningsfløde og bland det godt sammen.
- Rør Maizena med en smule vand og rør det i kålen. Lad det koge op og vurder om der skal lidt mere jævning i. Konsistensen skal være ret tyk. Er den dog for tyk, kan du justere med lidt vand eller mælk.
- Smag til med salt, hvid peber og en smule revet muskatnød.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken