Aftensmad

Julefrikadeller

Julefrikadeller

Opskrift på krydrede julefrikadeller

Helt almindelige frikadeller bliver til julefrikadeller og meget perfekte til julefrokosten med lidt forskellige krydderier: Allehånde, ingefær, nellike og muskat er alle krydderier, der forbindes med jul.

Julefrikadeller

Julefrikadeller er frikadeller med traditionelle julekrydderier. Frikadellerne er perfekte til julefrokosten på et stykke rugbrød med hjemmelavet rødkål.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: frikadeller, julefrikadeller, Julefrokost, julemad, mormormad, Nem aftensmas, Retter med hakket kød

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk kan erstattes af vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 0,5 tsk allehånde
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt muskat

Sådan gør du

  • Rør farsen grundigt med salt. Tilsæt derefter løg, havregryn, æg og krydderier.
  • Tilsæt mælk eller vand lidt efter lidt under omrøring
  • Lad farsen hvile 1/2 time
  • Varm fedtstof op på en pande. Form frikadeller med en ske dyppet i vand.
  • Steg frikadellerne ca 5 minutter på hver side til de er gennemstegte.

Julefrikadellerne spises på rugbrød med rødkål eller sammen med et traditionelt tilbehør som gammeldags hvidkål, grønlangkål eller stuvet hvidkål.

Rødkål Rødkål

Gammeldags hvidkål med kanelsukker Gammeldags hvidkål med kanelsukker

Grønlangkål Grønlangkål