Salat

Grillet spidskål

Grillet spidskål

Når jeg mangler tilbehør til sommerens grillretter, er det meget tit jeg finder på noget med spidskål. Jeg er simpelthen vild med spidskål!

Denne version er en lækker grillet sag, der rundes af med lidt smeltet smør. Superenkelt tilbehør, men meget effektfuldt.

Jeg plejer at beregne 1/2 spidskål til hver, hvis det er enetetilbehør, og 1/4 hvis der serveres andet til.

Spidskålen på billedet her har lige fået en tand for meget. Det er meningen den skal have fine grillstriber, men ikke blive decideret sort. Det må blive en ommer!

Grillet spidskål med smeltet smør

  • 1/4 eller 1/2spidskål pr person
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • 1/2-1 spsk smør til servering

Sådan gør du

  1. Skær spidskålen i kvarte. Sørg for at lade stokken sidde på, den sørger for at holde samling på bladene og fjernes først ved bordet.
  2. Dryp spidskålen med lidt olivenolie, drys med salt og peber og læg den på en varm grill.
  3. Når kålen har fået brune grillstriber (3-4 minutter) vendes dine forsigtigt. Brug en spartel, da bladene bliver lidt løse i det.
  4. Grill på begge skærefladen.
  5. Læg dem på et fad og kør en ske med smør hen over de varme spidskål, så smørret smelter ned mellem bladene.

Tip! Prøv også at omvikle spidskålen med parmaskinke og grill den derefter.