Aftensmad

Hvidkålspandekager med krydret oksekød

Denne pandekage minder lidt om quesedillas – bare uden overfloden af ost. Det er ihvertfald 2 pandekager lagt sammen om krydret oksekød.

Opskriften har jeg fået af en god veninde, der serverede den til frokost med en let salat. Vi spiser den til aftensmad med quacamole i stedet.

Når hvidkålen bliver bagt i pandekagen, får de en skøn, blød smag. Har du en familie, der ikke er så glade for grønsager, er dette et godt bud på en middag, hvor de overhovedet ikke opdager grønsagerne.

Det er nemmest at bage pandekagen på en stor slip-let pande i lidt olie. Når overfladen er fast, lader du pandekagen glide over på en tallerken eller et fad, der passer i størrelsen. Så vender du panden om over tallerkenen og vender hele molevitten om. Nu har du den ubagte side nedad. Stil panden tilbage på blusset – det er ikke nødvendigt med fedtstof på panden til at bage bagsiden.

Fyldet kan varieres efter ønske. Her er brugt krydret oksekød. Du kan også bruge kylling i tern eller hvad med en vegetarisk udgave med sauterede peberfrugter og kikærter?

Hvidkålspandekage

Hvidkålspandekager

  • ½ revet hvidkål eller spidskål
  • 3 forårsløg i tynde skiver
  • 4 dl koldt vand
  • 2 dl mel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning

Krydret oksekød

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg eller 3 forårsløg i skiver
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 dåse tomatpure
  • ½ tsk sambal oelek eller chiliflager
  • 1 spsk oregano
  • Til servering: Guacamole, strimlet peberfrugt

Sådan gør du

  1. Riv hvidkålen på rivejernet eller snit det meget fint med en kniv. Skyl forårsløg og skær dem i fine skiver.
  2. Rør vand, mel og krydderier sammen. Vend hvidkål og forårsløg i.
  3. Varm en stor slip-let pande op med ½ spsk olie. Læg halvdelen af pandekagedejen på panden. Bag ved middelvarme til den er fast i bunden. Det tager ca. 8-10 minutter.
  4. Lad pandekagen glide over på en tallerken og vend den over på panden igen. Lad den bage endnu 4-5 minutter til den er lysebrun.
  5. Læg den over på et fad og hold den varm. Gentag med resten af pandekagedejen.
  6. Brun kødet i en gryde. Tilsæt hakket løg og presset hvidløg og steg til løgene er bløde.
  7. Tilsæt tomatpure, chili, oregano samt salt og peber.
  8. Kog godt igennem et par minutter og smag til.
  9. Læg kødet på den ene pandekage og læg den anden pandekage over. Top med guacamole og pynt med strimlet peberfrugt. Eller server med en frisk grøn salat.