Aftensmad, Frokost

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Gode, faste salatblade er et sundt og sjovt alternativ som “beholder” for kød og grønt i stedet for de mere almindelige wraps/tortillas.

I sagens natur er salatbådene ikke så kalorietunge og indeholder ingen gluten. Hvis nu familien er storsultne, kan hele molevittens serveres i et pitabrød eller en tortilla og så indgår salaten bare som fyld. Men salatbådende mætter faktisk overraskende meget – bl.a. fordi kødet er tilsat spidskål og der serveres humus til.

Bruger du mindre salatblade, som f.eks. hjertesalat, kan bådene sagtens hapses med fingrene. Større både vil jeg anbefale at spise med kniv og gaffel.

Beregn 3-4 salatbåde med indhold pr person. Giv evt lidt brød til eller suppler kødet med lidt fuldkornsnudler.

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

  • 500 g hakket oksekød*
  • 1 finthakket løg*
  • 1/2 spidskål, fintsnittet
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 spsk stødt koriander*
  • 1 tsk kanel*
  • 1 tsk cayennepeber eller chili*
  • 1-2 tsk salt*
  • 12-16 salatblade, f.eks. hjertesalat eller romainesalat
  • Tomater i tern*
  • Rød peber i tern*
  • Syltede rødløg (kan erstattes af almindelige rødløg eller forårsløg)

Hummus

  • 1 dåse kikærter*
  • 1 stor håndfuld skyllet persille (kan udelades eller erstattes med koriander eller purløg)
  • 4 spsk citronsaft*
  • 1 spsk tahin*
  • 2 tsk salt*
  • Ca, 1/2 dl vand*

*Ingredienser fra basislager

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Sådan gør du

  1. Kom oksekød, hakket løg og krydderier i en gryde og brun kødet godt. Tilføj spidskål, vend godt rundt i det og lad det stå under låg i ca 10 minutter til spidskålen er blød.
  2. Tilbered hummus: Kom alle ingredienser (start med halvdelen af vandet og tilsæt mere efter behov) i en blender eller minihakker og kør til det har konsistens som en tyk pasta. Smag til med salt og citron.
  3. Skær tomater og peberfrugt i små tern.
  4. Pil de største salatblade forsigtigt fra salathovedet og skyl dem godt. Tør dem af i et rent viskestykke.
  5. Læg salatbladene på et fald og kom 1-2 spsk kød i hvert blad. Top med hummus, tomater, peberfrugt og syltede rødløg.

TIP: Server det hele som fyld i pitabrød eller tortillas. Eller giv lidt ekstra brød til, hvis du har ekstra sultne familiemedlemmer.