Om vinteren er det ideelt at inkludere sæsongrøntsager som kål, rosenkål, rødbeder, grønkål og fennikel. Butikkerne bugner om vinteren med forskellige kåltyper – hvid- og rødkål, rosenkål og grønkål – der alle er rigtig gode i kålsalater. Disse tilføjer en fantastisk tekstur og en næsten nøddeagtig smag til salaterne.
En vintersalat kan også inkludere sødere elementer som granatæblekerner, appelsiner. Frugter, som også bidrager med både flotte farver og gode vitaminer i vinterhalvåret. Tørrede frugter som figner, abrikoser, rosiner eller tørrede tranebær anvendes som en lækker kontrast til de mere robuste ingredienser.
Det klæder også en god vintersalat med lidt sprødt i form af croutoner samt ristede nødder – valnødder, hasselnødder, mandler – eller blot en håndfuld ristede solsikkekerner.
En mild ost som feta eller gedeost giver en lækker cremet tekstur og løfter smagen et tak opad.
En lækker dressing med olivenolie kombineret med frisk citronsaft, tyk balsamico eller en vineddike, kan binde salaten sammen. Prøv f.eks. en helt enkel vinaigrette eller en krydderurtedressing baseret på creme fraiche.
Vintersalaterne kan spises som tilbehør til alt fra flæske- og andesteg til frikadeller. Mange af salaterne kan også spises som en selvstændig vegetarret.
De skønne rodfrugter er i sæson hele vinteren og især rødbeder bliver superlækre af at blive bagt.
Her på dagens tallerken finder du ideer til sund og nem aftensmad, der oftest kan laves på ganske kort tid af ingredienser du allerede har i køkkenet.
Her er fokus på opskrifter på letlavede familiefavoritter, der er nemme at få på bordet på travle hverdage.