Salat

Rosenkålssalat med tranebær og mandler

Rosenkålssalat

Lækker opskrift på rosenkålssalat!

De små skønne rosenkål bliver mega delikate når de snittes eller rives helt fint. De bevarer sprødheden og har et lille spark, der passer perfekt sammen med den fede parmesan og de søde tranebær. Rosenkålssalat er et rigtig godt tilbehør til hele vinteren.
En anden god måde at bruge rosenkål på, er i denne rosenkål med bacon og sennepsvinaigrette.

Som topping er der grofthakkede mandler. De smager bedst ved at blive ristet let på en pande. Men dette kan sagtens undværes, hvis du er i tidsnød.

Rosenkålssalat med tranebær og mandler

Rosenkålssalat er et rigtig godt bud på en frisk og dejlig salat, der passer godt til de tungere vinterretter. Rosenkål smager dejligt når det snittes fint.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør
Søgeord: salat med rosenkål, vintersalat

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 3/4 dl mandler
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2-3 spsk revet parmesan efter smag

Dressing

  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk appelsinsaft gerne alm. appelsinjuice
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rist mandlerne på panden ved middelvarme i ca 10 minutter. Pas på de ikke brænder på. Lad dem køle af og hak dem derefter groft.
  • Skær stokken af rosenkålene og pil de yderste grimme blade af. Skyl dem rigtig godt.
  • Snit dem så fint som muligt, gerne på et mandolinjern. Ellers brug en meget skarp kniv.
  • Ryst dressingen sammen i et syltetøjsglas eller en meljævner.
  • Bland de snittede rosenkål med dressingen.
  • Tilføj tranebær og parmesan. Start med lidt parmesan og tilsæt mere efter smag og behag.
  • Drys med mandler inden servering.
Rosenkålssalat
Rosenkålssalat med tranebær og mandler er et rigtig godt bud på en frisk og dejlig salat, der passer godt til de tungere vinterretter.