Aftensmad

Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

Rosenkål i sennep-honning vinaigrette

Glem alt om rosenkål, der lugter som pr*t ;o) Disse rosenkål er – med den karameliserede overflade – superlækre og meget delikate. Og så er der bacon i, det gør jo ikke fornøjelsen mindre.

Brug rosenkålene som tilbehør til alle retter mens rosenkålene er i sæson om efteråret. Vi spiser dem f.eks. gerne til flæskesteg i stedet for de traditionelle rødkål.

Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

  • 100 g bacon i tern
  • 500 g rosenkål
  • Olivenolie til stegning, hvis ikke der er nok baconfedt.
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Lidt salt
  • Parmesan
Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

Sådan gør du

  1. Hvis ikke baconen allerede er i tern, skæres den i tern.
  2. Steg den sprød på en stor pande. Tag baconen af og læg den til side på fedtsugende papir. Lad ca 1 spsk baconfedt blive tilbage på panden.
  3. Skyl rosenkålene. Skær stokken af og fjern de alleryderste grimme blade. Del rosenkålen i 2.
  4. Hvis der ikke er nok baconfedt, tilføjes lidt olivenolie.
  5. Læg rosenkålene på panden med skæresiden nedad.
  6. Lad rosenkålene stege ved middelvarme til de er karameliserede. Ikke vende dem før de er flot brune. Det tager ca. 15 minutter.
  7. Derefter vendes de, så også den anden side kan blive flot brune.
  8. Rør honning med sennep og hvidvinseddike. Smag til med salt. Pas på med saltet, da både bacon og parmesan er salt.
  9. Kom baconen tilbage på panden og vend det med rosenkålene. Dryp dressingen over og vend forsigtigt rundt, så rosenkålene ikke taber bladene.
  10. Læg rosenkålene på et fad og drys med friskrevet parmesan.
Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette er dejligt tilbehør til efterårets retter

Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette er dejligt tilbehør til efterårets retter