Salat

Rødkålssalat med feta og figner

Rødkålssalat med feta

Opskrift på frisk rødkålssalat med feta! 

Et lækkert tilbehør til vinteren og/eller julemaden kan være denne friske rødkålssalat. Den sprøde og flotte rødkål har fået selskab af tørrede figner, feta og valnødder.

Fignerne kan udskiftes med tørrede tranebær eller abrikoser, hvis du er mere til det.

Valnødderne kan erstattes af mandler eller hasselnødder. 

Rødkålssalat med feta og figner

Frisk rødkålssalat med feta, figner og ristede valnødder. Rødkålssalat er dejligt tilbehør til både juleand, flæskesteg og andre af vinterens retter.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør
Søgeord: Rødkålssalat, rødkålssalat med valnødder, salat med rødkål, vintersalat

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g fintsnittet rødkål
  • 100 g tørrede figner i strimler
  • 50 g grofthakkede valnødder
  • 50 g smuldret feta f.eks. den cremede Puck

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sherryeddike eller æbleeddike
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Snit rødkålen så fint som muligt, brug evt et mandolinjern.
  • Vend fignerne i.
  • Pisk en dressing af olivenolie, eddike, salt og peber. Vend dressingen i kålen.
  • Rist valnødderne det på en pande. Pas på de ikke brænder på, så hold øje med dem. Hak dem evt. groft.
  • Anret kålen i en serveringsskål og drys med hakkede valnødder og smuldret feta.

Tip! Kram den snittede kål godt i hænderne inden du blander med de øvrige ingredienser. Så bliver den dejlig blød og mere delikat at spise.

Rødkålssalat med feta
Frisk rødkålssalat med feta, figner og ristede valnødder. Rødkålssalat er dejligt tilbehør til både juleand, flæskesteg og andre af vinterens retter.

Denne salat er rigtig god til julemaden. Er du til en endnu mere frisk rødkålssalat, så prøv denne rødkålssalat med appelsin.