Aftensmad

Gratineret fennikel – lækkert tilbehør med kun 2 ingredienser

Gratineret fennikel er nemt og lækkert tilbehør med kun 2 ingredienser

Gratineret fennikel er rigtig godt tilbehør til både lam, fisk og kylling. Fennikels pikante lakridssmag enten tiltaler eller frastøder folk. Det er som om det er enten/eller, aldrig midt i mellem. Vi kan godt fennikel hjemme hos os. Nok bedst tilberedt, hvor den får en blød, let sødlig smag. Bruges den rå, skal den snittes i meget tynde skiver, da den ellers kan virke trevlet og lidt hård at tygge i.

Gratineret fennikel er et nemt og dejlig tilbehør til mange retter. F.eks. til lammekølle, kalv eller fisk. Og så kræver den kun 2 ingredienser – det er da lige til at overse.

Gratineret fennikel

Gratineret fennikel er lækkert tilbehør, som laves med kun 2 ingredienser. En delikat ret, som er meget nem at lave. God til lam, fisk og kylling.
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 store fennikel 1/2 pr person
  • 200 g revet ost jeg brugte revet mozzarella 16%
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær fennikel i halve. Skyl delene godt – der kan godt sidde jord gemt under bladene, så skil dem gerne lidt ad, så du kan skylle godt.
  • Derefter skæres stokken fra. Pas på at resten af fenniklen stadig holder sammen.
  • Kog de 4 halve fennikel i 7 minutter.
  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Læg fennikel i et ildfast fad med skærefladen nedad og drys med salt og peber. Drys revet ost over.
  • Sæt fadet i ovnen i 10-12 eller til osten er smeltet og flot brun.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Opskrift på gratineret fennikel

Fennikel er en virkelig lækker grønsag, som giver en meget delikat smag. Jeg bruger den både tilberedt, som i denne marrokanske kylling og fintsnittet i en lækker fennikelsalat med appelsin.

Laver du gratineret fennikel, skal du blot dele 2 fennikel i 4 dele, koge dem let og gratinere dem i ovnen. Du kan bruge den ost du har og bedst kan lide – om det er en almindelig skæreost, du selv river, en pose færdigrevet ost fra køledisken eller en kugle frisk mozzarella er helt op til dig. En god mellemlagret ost vil naturligvis give noget mere smag end en børnevenlig havarti – så vælg den, der passer dig bedst.

Der danner sig en lækker saft i bunden af faden. Øs den gerne over de gratinerede fennikel ved servering. Kan du lige at servere sovs til din mad, kan saften her give en dejlig smag til både hvid og brun sovs.