Salat

Thai salat med quinoa og peanuts

Thai salat med quinoa og peanuts

Denne sprøde salat med thai-smag består af gulerødder, sugar snaps (sukkerærter), spidskål og quinoa, der er vendt i en delikat thai- agtig peanutdressing.

En virkelig lækkerbisken med masser af sprødhed og knas, der går godt til alle former for stegt eller grillet kød eller måske fisk?

Thai fiskefrikadeller Prøv f.eks. thaisalat til de lækre thai fiskefrikadeller.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Thai salat med quinoa og peanuts

Thai salat med masser af smag, sprøde grønsager og mættende quinoa. Med en peanutdressing, der sætter et lækkert og let spicy prik over i'et. Kan spises alene og som tilbehør.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 175 g spidskål
  • 150 g gulerod
  • 150 g sugar snaps også kaldet sukkerærter
  • 1 dl frisk koriander kan erstattes af persille
  • 3 forårsløg
  • 1 dl peanuts

Dressing

  • 3 spsk peanutbutter
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk ristet sesamolie
  • 2 tsk revet ingefær
  • 1,5 spsk limesaft
  • lidt chiliflager eller frisk rød chili

Sådan gør du

  • Kog quinoa i saltet vand i 10 minutter. Lad det stå og køle af mens du forbereder resten. Rør quinoaen igennem med en gaffel inden du blander med de øvrige ingredienser.
  • Snit spidskålen fint.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde stænger
  • Hæld kogende vand over sugar snaps’ene, så de bliver skoldet (fjerner evt bakterier). Snit dem i tynde strimler.
  • Rens forårsløg og skær dem i tynde skiver.
  • Hak koriander og hak peanuts.
  • Bland alle tingene i en stor skål. Gem lidt peanuts til pynt.
    Thai salat med quinoa og peanuts
  • Rør dressingen sammen ( gem chiliflager) og vend dressingen i salaten.
  • Drys med hakkede peanuts og lidt chiliflager. Sæt evt mere chili på bordet.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Thai salat med quinoa og peanuts
Thai salat med masser af smag, sprøde grønsager og mættende quinoa. Med en peanutdressing, der sætter et lækkert og let spicy prik over i’et. Kan spises alene og som tilbehør.

Opskrift på fyldig thai salat

Denne thaisalat er både mættende, nem at lave og dejlig at spise. Den er god som tilbehør til alle former for stegt og grillet kød. Spis den til frikadeller – også gerne fiskefrikadeller eller et stykke ristet laks.

Resten af måltidet behøver ikke være thai-inspireret for at denne salat passer god til.

Quinoa er sprængfyldt med protein og er derfor et godt valg til vegetarrestaurant. Det er efterhånden en gængs vare i de fleste supermarkedet. Men kan du ikke få quinoa kan du i stedet bruge ris, bulgur eller hvedekerner.

Dressingen er fantastisk og giver den helt rigtige thai-smag. Ristet sesamolie skal nok købes i en asiatisk specialbutik. Men har du ikke en ristet olie, kan du sagtens bruge en helt almindelig sesamolie, der nemt kan købes i større supermarkeder. Sesamolie har en speciel smag og kan ikke erstattes af en anden type olie.

Opskrifter på mættende salater

Laver du en god salat kan den ofte være det eneste tilbehør, du behøver at lave til din aftensmad. Med mættende ingredienser som quinoa, bulgur, speltkerner eller fuldkornspasta samt sprøde grønsager, der giver noget at tygge i, har du formlen til det sunde tilbehør. Masser af smag, farver og forskellige teksturer kan gøre kartofler og sovs helt unødvendige – i den rette sammenhæng naturligvis. For intet slår jo en god sovs, hvor det hører sig til!

Her er nogle andre forslag på mættende salater, som du kan servere enten alene eller som tilbehør til din aftensmad. Find flere i kategorien Salat.

Stegte blomkålsris med karry Stegte blomkålsris med karry

Grønkålssalat Grønkålssalat med bulgur, feta og granatæblekerner

Bulgursalat som kisir Bulgursalat som tyrkisk kisir

Spinatsalat med bagt rødbede Spinatsalat med bagte rødbeder