Aftensmad

Broccolifritter

De små broccolipandekager er perfekte som en lækker vegetarisk ret eller brug dem som tilbehør.

Server gerne med en god dip/dressing. Prøv f.eks. broccolipesto eller krydret mangocreme.

Er der rester til overs fungerer de glimrende i madpakken.

Jeg har brugt kikærtemel fordi jeg godt kan lide smagen. Alle andre typer mel kan sagtens bruges.

Broccolifritter

Broccolifritter

  • 300 gram dampet broccoli*
  • 4 æg*
  • 3 spsk mel (jeg har brugt kikærtemel)*
  • 3 spsk revet parmesan*
  • 1 spsk ristet sesam (kan udelades)
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk salt*
  • Friskkværnet peber*
  • Olivenolie til stegning*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Pisk æggene let i en skål. Tilsæt broccoli (som du med fordel kan have hakket i lidt mindre stykker – det kan også ske når du blander det hele sammen)
  2. Tilsæt mel, parmesan, sesam, spidskommen, salt og peber og bland det hele godt sammen.
  3. Juster evt. konsistensen med lidt mere mel eller en smule vand. Konsistensen skal være som tyk pandekagedej.
  4. Varm en stor pande op med olivenolie.
  5. Læg broccolidejen på panden med en ske i “klatter”. Der bliver ca. 10 fritter af denne portion.
  6. Steg 2-3 minutter på hver side til de er gyldenbrune. Læg dem på et fad efterhånden som de bliver færdige.