Aftensmad

Broccolifrikadeller

Broccolifrikadeller

De små broccolifrikadeller er perfekte som en lækker vegetarisk ret eller brug dem som tilbehør.

Server gerne med en god dip/dressing. Prøv f.eks. broccolipesto eller krydret mangocreme.

Er der rester til overs fungerer de glimrende i madpakken.

Jeg har brugt kikærtemel fordi jeg godt kan lide smagen. Alle andre typer mel kan sagtens bruges.

Broccolifrikadeller

Nemme vegetariske og glutenfrie broccolifrikadeller. Brug dem til aftensmad, som tilbehør eller lave en lækker forret med creme fraiche, laks og rødløg.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Tilbehør
Søgeord: Broccolifritter, Sunde frikadeller, Vegetariske frikadeller

Ingredienser

  • 300 gram dampet broccoli*
  • 4 æg*
  • 3 spsk mel jeg har brugt kikærtemel*
  • 3 spsk revet parmesan*
  • 1 spsk ristet sesam kan udelades
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk salt*
  • Friskkværnet peber*
  • Olivenolie til stegning*

Sådan gør du

  • Bruger du frisk broccoli, deler du den i mindre stykker og damper dem i letsaltet vand i 5 minutter. Dræn vandet fra.
    Bruger du frossen broccoli, lader du den tø op og dryppe af (det er ikke nødvendigt at det er helt tøet).
  • Pisk æggene let i en skål.
  • Hak broccolien i mindre stykker og bland den i æggemassen.
  • Tilsæt mel, parmesan, sesam, spidskommen, salt og peber og bland det hele godt sammen.
  • Juster evt. konsistensen med lidt mere mel eller en smule vand. Konsistensen skal være som tyk pandekagedej.
  • Varm en stor pande op med olivenolie.
  • Læg broccolidejen på panden med en ske i "klatter". Der bliver ca. 10 frikadeller af denne portion.
    Broccolifrikadeller
  • Steg 2-3 minutter på hver side til de er gyldenbrune. Læg dem på et fad efterhånden som de bliver færdige.
    Broccolifrikadeller

*Ingredienser fra basislager

Broccolifrikadeller
Server f.eks. broccolifrikadellerne som tilbehør til mørbradbøffer med gnavegrønt og broccolipesto som dip