Aftensmad

Asiatisk farsbrød

Asiatisk farsbrød er en alternativ måde at bruge hakket svinekød

Her er en nem lille hverdagsret, der kan være en afveksling fra frikadeller, karbonader eller hvad du nu ellers vil bruge hakket svinekød til. Den slår ikke de store huller i husholdningsbudgettet og du kan servere lige præcis det du kan lide dertil. En enkel salat kan sagtens være tilstrækkeligt.

Asiatisk farsbrød

  • 500 g hakket svinekød* (kan erstattes af hakket kylling)
  • 1 lille finthakket løg*
  • 1/2 spsk olivenolie*
  • 1 spsk soya*
  • 1/2 spsk frisk, revet ingefær*
  • 1 æg*
  • 1/4 tsk chilipulver eller cayennepeber*

Glaze:

  • 3/4 dl ribsgele*
  • 1 1/2 dl hoisinsauce*
  • Lidt sesam* og fintskårne forårsløg til pynt (kan udelades)

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienserne til farsbrødet sammen. Kom farsen i et lille, ildfast fad eller en brødform. Stil fadet i ovnen ved 225 grader og bag farsbrødet 30 minutter.
  2. Varm ribsgele og hoisinsauce kort, så geleen smelter og glazen kan røres glat.
  3. Kom ca. halvdelen af glazen ovenpå farsbrødet og stil det tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter.
  4. Server farsbrødet skåret i tykke skiver drysset med lidt sesam og stil resten af glazen på bordet i en lille skål.
  5. Server farsbrødet med orientalsk nudelsalat, en thaisalat med quinoa og peanuts eller en grov salat med fintsnittet spidskål, gulerødder, peberfrugt, sugarsnaps mm vendt i en asiatisk dressing.