Salat

Thai salat med quinoa og peanuts

Thai peanut og quinoa salat2

Denne sprøde salat med thai-smag består af gulerødder, sugar snaps (sukkerærter), spidskål og quinoa, der er vendt i en delikat thai- agtig peanutdressing.

En virkelig lækkerbisken med masser af sprødhed og knas, der går godt til alle former for stegt eller grillet kød eller måske fisk?

Quinoa er sprængfyldt med protein og er derfor et godt valg til vegetarrestaurant. Det er efterhånden en gængs vare i de fleste supermarkedet, men kan du ikke få quinoa kan du i stedet bruge ris, bulgur eller hvedekerner.

Dressingen er fantastisk og giver den helt rigtige thai-smag. Ristet sesamolie skal nok købes i en asiatisk specialbutik. Men har du ikke en ristet olie, kan du sagtens bruge en helt almindelig sesamolie, der nemt kan købes i større supermarkeder. Sesamolie har en speciel smag og kan ikke erstattes af en anden type olie.

Thai salat med quinoa og peanuts

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 175 g spidskål
  • 150 g gulerod
  • 150 g sugar snaps
  • 1 dl frisk koriander (kan erstattes af persille)
  • 3 forårsløg
  • 1 dl peanuts

Dressing

  • 3 spsk peanutbutter
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk ristet sesamolie
  • 2 tsk revet ingefær
  • 1,5 spsk limesaft
  • Lidt chiliflager eller frisk, rød chili

Thai peanut og quinoa salat

 

Sådan gør du

  1. Kog quinoa i saltet vand i 10 minutter. Lad det stå og køle af mens du forbereder resten. Rør quinoaen igennem med en gaffel inden du blander med de øvrige ingredienser.
  2. Snit spidskålen fint.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde stænger
  4. Hæld kogende vand over sugar snaps’ene, så de bliver skoldet (fjerner evt bakterier). Snit dem i tynde strimler.
  5. Rens forårsløg og skær dem i tynde skiver.
  6. Hak koriander og hak peanuts.
  7. Bland alle tingene i en stor skål. Gem lidt peanuts til pynt.
  8. Rør dressingen sammen ( gem chiliflager) og vend dressingen i salaten.
  9. Drys med hakkede peanuts og lidt chiliflager. Sæt evt mere chili på bordet.