Aftensmad

Mangoglaseret andebryst med orientalsk nudelsalat

Mangoglaseret andebryst med orientalsk nudelsalat

Nu er det snart Mortensaften og så skal menuen jo stå på and!

Er tiden og lysten til det, kan vi lave en helt traditionel and med rødkål, kartofler og brun sovs. Er tiden eller lysten ikke til det, er der uendeligt mange muligheder med andebryster. Og i tiden op til Mortensaften og op mod jul, er der meget ofte tilbud på dem i supermarkederne. Typisk er det de små andebryster på mellem 160 og 200 gram, der kan fås til en tyver. De er ikke vanvittig store, så det passer fint med et bryst pr.person. Det betyder også at det ikke er helt billig hverdagsmad, mens et er en nem og delikat måde at servere and på.

Du kan f.eks. bruge andebryster til en nem and à l’orange med appelsinsauce eller hvad med en slags peking-and i tortillas? Og her er så endnu et bud på anvendelsen af de lækre andebryster: En glasering af mangochutney og soya, der også bruges som smagsgiver til den nemme og sprøde orientalske nudelsalat. Så kan det ikke være nemmere når Mortensaften falder på en hverdagsaften eller det bare skal være nemt.

Mangoglaseret andebryst med orientalsk nudelsalat

  • 4 andebryster*
  • Salt og peber*
  • 5 spsk mangochutney*
  • 4 spsk soya*
  • 250 g ægnudler, gerne i fuldkornsudgaven*
  • 2 snackpeber*
  • 3 gulerødder*
  • 1 pose (150 g) sugar snaps/ sukkerærter
  • 1 dåse (142 g) vandkastanier
  • 1 spsk sesamolie*
  • Hakkede peanuts, sesam- eller nigellafrø til drys
  • Frisk koriander (kan udelades eller erstattes af bredbladet persille)

*Ingredienser fra basislager

Mangoglaseret andebryst med orientalsk nudelsalat er nem and til hverdage

Mangoglaseret andebryst med orientalsk nudelsalat er nem and til hverdage

Sådan gør du

  1. Start med at klargøre alle grønsagerne ved at skære snackpeber, gulerødder og vandkastanier i stave.
  2. Skyl sukkerærterne godt.
  3. Læg nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand. Læg låg på eller dæk med en tallerken og lad dem stå til de skal bruges.
  4. Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Trim andebrysterne for det fedt, der “hænger” udenfor kødet. Der skal være fedt på, men det kan typisk godt klare at få skåret lidt af.
  6. Skær fedtet i tern. PAS endelig på IKKE at skære ned i kødet, det er kun fedtet, der skal ridses.
  7. Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og tænd for middel til høj varme. Drys med salt og peber. Steg i 5-6 minutter til det meste af fedtet er smeltet af og det tilbageblevne er blevet brunt.
  8. Rør mangochutney med soya.
  9. Læg andebrysterne i et ildfast fad. Pensl med mango-blandingen på alle sider af brysterne. Læg dem med fedtsiden opad og sæt fadet i ovnen. Andebrysterne skal nu have ca. 12-15 minutter afhængig af hvor lyserøde du vil have dem.
  10. Når de er færdige, tages de ud og hviler i 10 minutter inden de skæres i skrå skiver.
  11. Mens andebrysterne er i ovnen opvarmes en wok eller stor pande med sesamolien.
  12. Steg alle grønsager i 5-6 minutter mens du rører/skubber rundt. De skal stadig have bid.
  13. Dræn vandet fra nudlerne og kom dem i wok’en. Det gør ikke noget, at der kommer lidt vand med.
  14. Tilsæt resten af mangoblandingen og bland det hele godt sammen. Er der væde i fadet fra andebrysterne, kan det også tilsættes.
  15. Server andebrysterne med nudelsalaten drysset med hakkede peanuts og frisk koriander.

Følg med på Pinterest

Følg med på Facebook

Følg med på instagram

Følg med på Bloglovin