Aftensmad

Hawaiikoteletter med sur-søde nudler

Hawaiikoteletter med sur-søde nudler

Jeg er en af dem, der godt kan lide varm ananas og spiser dem gerne på pizza, i mine grillspyd og som her ovenpå svinekoteletter under et godt lag ost. For mig minder det som sol og sommer, da jeg ofte har fået noget lignende på ture gennem Tyskland på vej på sommerferie. Tyskerne er åbenbart også glade for varm ananas ;o)

Hvis du nu ikke er glad for ananas, så kan du sagtens undvære både ananas og ost og blot servere nudlerne med koteletter, kyllingbryst eller rejer til. Udelader du kød, har du en lækker vegetarret, som sagtens kan stå alene.

Denne gang havde jeg ikke ananasringe, men derimod ananasstykker på dåse.  Det smager jo ens, men det ser grangiveligt lidt mærkeligt ud.

Hawaiikoteletter med sur-søde nudler

  • 4 koteletter*
  • Salt og peber*
  • Lidt fedtstof til stegning, kokos- eller olivenolie*
  • 4 ananasringe*
  • 200 g revet ost*
  • 125 g ægnudler*
  • 150 g gulerødder, ca. 4 stk, skåret i stave*
  • 1 rødløg skåret i tynde både*
  • 450 g spidskål, ca, 1/2, fintstrimlet
  • 1/2 peberfrugt i tynde strimler*
  • 2 dl ærter eller edamammebønner*

Sauce

  • 2 tsk Maizena*
  • 4 spsk vand*
  • 1 dl ananassaft*
  • 2 spsk vineddike*
  • 2 tsk honning*
  • 2 spsk ketchup*
  • 2 tsk soya*
  • 1 tsk HP sauce*
  • 1/2 tsk salt*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Opvarm en panden med lidt fedtstof. Drys koteletterne med salt og peber og læg dem på panden. Brun dem ca. 2 minutter på hver side.
  2. Tag dem af panden og læg dem i et ildfast fad.
  3. Læg en ananasring på hver kotelet og drys med revet ost.
  4. Stil fadet i ovnen i ca. 15 minutter til osten er gratineret og koteletterne er møre.

Nudler og sauce

  1. Læg nudlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Dæk skålen til med låg eller en tallerken. Lad stå i 10 minutter til nudlerne er bløde.
  2. Opvarm en stor pande eller en wok med lidt kokos- eller olivenolie.
  3. Steg rødløg, gulerødder og peberfrugt i ca 4 minutter ved god varme. Tilsæt spidskål og steg det til det er faldet sammen og er let karamelliseret. Det tager ca. 5 minutter ekstra.
  4. Tilsæt ærter eller edamammebønner og varm dem godt igennem i retten.
  5. Sauce
  6. Rør alle ingredienser sammen til saucen. Lav en fordybning i nudel/grønsagsblandingen og hæld saucen deri.
  7. Rør nu saucen ud i blandingen ved at skubbe nudler/grønsager lidt ad gangen ned i saucen.
  8. Vend det hele godt sammen og server til de gratinerede koteletter.