Aftensmad

Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven

Italiensk farsbrød med squashgetti i tomatsovs

Her er et tvist på et helt almindeligt farsbrød, blot med et italiensk islæt. Italiensk både pga smagen og pga farverne rød, grøn og hvid.

Pesto, spinat, oliven og ost giver ikke alene smag, men sørger også for at kødet bliver let og saftigt. Den kødsaft, der trænger ud under ovnstegningen, putter du i tomatsovsen. Det giver ekstra smag.

Jeg har her brugt grønne oliven med mandler. Du kan selvfølgelig bruge almindelige grønne eller sorte oliven. Bryder du dig ikke om oliven, kan de sagtens udelades.

Du kan også sagtens skifte rød pesto ud med grøn pesto, hvis du foretrækker det.

Squashgetti er squash, der er strimlet helt tynd med en “spiralizer”, så det ligner spaghetti. Jeg bruger halvt squashgetti og halvt fuldkornsspaghetti. Du kan lave lige den blanding, der passer dig.

NB! Denne opskrift er til 6 personer eller 4 små portioner i 2 dage

Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven

  • 2 x 500 g hakket kalv/flæsk
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 spsk oregano
  • 2 spsk rød pesto
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

Fyld:

  • 100 g frisk spinat
  • 1 kugle frisk mozzarella ( kan erstattes af 100 g revet mozzarella)
  • 8 oliven
  • 1/2 spsk rød pesto

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g tomatpassata (eller 2 dåser hakkede, flåede tomater)
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Evt saft fra kødet
  • 2 squash og 100 g spaghetti pr. person.
  • Til servering: Høvlet parmesan
Fordel fyldet på kødet og rul det sammen som et farsbrød

Fordel fyldet på kødet og rul det sammen som et farsbrød

Sådan gør du

Rør kødet med de øvrige ingredienser pånær olivenolien til farsbrødet. Bred kødet ud til en aflang firkant på ca. 40 x 30 cm på et stykke bagepapir.

Skær mozzarella og oliven i skiver. Skyl spinaten og slyng den tør.

Fordel først spinat og derefter mozzarella og oliven ovenpå spinaten. Smør pesto ovenpå. Undlad at komme fyld på de sidste par cm af kødet.

Brug bagepapiret til at rulle en “pølse”. Kom farsbrødet over i et ildfast fad og dryp med lidt olivenolie.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 minutter. Stik i kødet med en kødnål, hvis du er i tvivl om at kødet er gennemstegt.

Mens kødet er i ovnen, laves tomatsovsen: Kom alle ingredienser til saucen i en gryde og kog det godt sammen i 10 minutter. Kør saucen glat med en stavblender eller kom den op i en almindelig blender.

Kog spaghetti og/eller lav squashgetti (har du ikke en spiralizer, kan du skære squashen i meget tynde strimler). Kom squashen ned til pastaen, så den får lidt varme fra vandet. Dræn vandet fra og kom spaghetti/squash over i tomatsaucen og vend det hele godt rundt.

Skær farsbrødet i skiver og server med squashgetti i tomatsauce drysset med lidt høvlet parmesan.

Italiensk farsbrød serveres med squashgetti i tomatsovs

Italiensk farsbrød serveres med squashgetti i tomatsovs