Grøn aspargessuppe
Grøn aspargessuppe af friske grønne asparges er en totalt lækkerbisken!
Grøn aspargessuppe er fantastisk som en let og smuk forret. Den tager ingen tid at lave og hverken svær eller dyr når ellers asparges er i sæson.
Jeg kommer spinat i for at bevare den flotte grønne farve – suppen kan nemlig godt blive lidt kedelig i farven når aspargesene koger. Har du ikke – eller kan du ikke lide – spinat, så prøv med en god dusk persille eller det grønne af et bundt forårsløg.
Kommer du fyld i suppen og giver godt brød til, kan du sagtens servere den som en let aftensmad.
Grøn aspargessuppe
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g friske grønne asparges
- 1 lille løg
- 1 spsk smør
- 7 dl vand
- 2 hønseboullionterninger
- 2 dl fløde vælg piskefløde eller madlavningsfløde efter smag og behag
- 75 g frisk spinat kan i en snæver vending erstattes af frossen spinat
- salt og hvid peber
- brød til servering
Sådan gør du
Suppe
- Knæk enden af asparges'ene hvor den knækker af sig selv nrå du bøjer den let
- Skyl asparges'ene grundig i koldt vand.
- Skær hovederne af og stil dem til side. Skær resten af aspargesstænglerne i mindre stykker.
- Hak løget og steg det i smør i en stor gryde. Løget skal ikke brunes, blot være klart.
- Tilsæt aspargesstykker og vend dem rundt i smørret.
- Tilsæt vand og boullionterninger. Kog suppen i 8 minutter til asparges er møre. Suppen skal koge så lidt som muligt for at bevare farven.
- Skyl spinaten og kom den i gryden. Rør rundt indtil spinaten er faldet sammen – det tager højst et par minutter.
- Kom suppen i en blender – eller brug en stavblender – og blend suppen helt fin og glat.
- Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde.
- Giv suppen et kort opkog og smag til med salt og hvid peber.
Aspargeshoveder
- Kom aspargeshoveder i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et par minutter før vandet drænes af.
- Aspargeshoveder kan også grilles: Pensl dem med lidt olie og grill dem 1 minut på hver side.
Servering
- Øs suppen op i suppeskåle og pynt med aspargeshoveder. Server med godt brød.
Fyld til grøn aspargessuppe
Den smukke suppe er ideel som en let forret i aspargessæsonen. Den smukke farve og cremede konsistens er en lækker start på en god middag.
Nu er vi en familie, der elsker suppe! Vi får tit og ofte suppe på alle tidspunkter af året, også om sommeren når det er varmt. Så står den f.eks. gerne på kold gazpacho. Uhm!
Vi laver gerne grøn aspargessuppe på en hverdag og tilføjer så godt med fyld, så vi er sikre på at alle bliver mætte. Fyldet kan f.eks. være:
- Kylling – drys 400 g kyllingebryst med salt, peber og dit yndlingskrydderi. Bag det 25 minutter i ovnen ved 200 grader. Skær det i tern inden det kommes i suppen.
- Pasta – suppehorn eller vermicelli (korte, helt tynde “spaghetti”)
- Rejer – evt. kæmperejer, som er lynstegt på en pande med hvidløg og chili. Eller små rejer, som kan være ledsaget af halve, smilende æg (kogt i 7 minutter)
- Ristede kikærter – se opskrift her
- Stegt bacon eller tørret skinke – bred bacon eller tørret skinke ud på en bageplade med bagepapir og giv det 10 minutter ved 200 grader.