Aftensmad

Kyllingburger

Kyllingburger

En lækker burger behøver ikke være med oksekød. Hakket kylling kan blive til en god, saftig burger.

Vi putter gerne godt med grønsager i vores burgere – til gengæld er burgerbollerne færdigkøbte. Vi synes fuldkornsburgerbollerne fra Schulstad er et glimrende valg til de dage, det skal gå lidt stærkt eller kræfterne bare ikke er til at stå i køkkenet. Så dem har vi altid i fryseren.

Grønsagerne kan være godt med salatblade, gerne en kombination af salat og frisk spinat. Tomater og/eller peberfrugt. Grillede squash og auberginer. Og selvfølgelig løg! Jeg har altid et glas syltede rødløg i køleskabet. Har du ikke det, bruger du bare almindelige friske rødløg eller salatløg.

Vi plejer gerne at lave en gang bønnefritter til: Smid en pose frosne bønner med lidt olie og salt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

På denne måde er burgere i en helt anden sund kaliber end de burgere, du køber i grilbaren. Andre lidt sundere bud kan være denne oksekødsburgerburger i grønsagsfladbrød eller mexikanske burgere.

 

Kyllingburger

Lækker burger baseret på hakket kylling med masser af farve- og smagsgivende grønsager
Antal 4

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 1 finthakket rødløg Kan erstattes af 2-3 forårsløg
  • 1 snackpeber eller rød peber
  • 1/2 dl finthakkede urter - f.eks. persille eller mynte (kan udelades)
  • 1 tsk sambal oelek eller 1 finthakket rød chili
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning
  • 4 Burgerboller
  • Ketchup, mayonnaise, salatblade, spinatblade, peberfrugt i strimler, syltet eller frisk rødløg i ringe

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen til en sammenhængende fars
  • Form farsen til 4 bøffer. Tryk dem gerne lidt flade
  • Steg bøfferne på panden i 3-4 minutter på hver side eller læg dem på grillen
  • Lun bollerne. Smør den ene med ketchup, den anden med mayonnaise. Læg salatblade på bunden og ringe af peberfrugt ovenpå inden kyllingburgeren placeres herpå.
  •  Læg rødløg (evt syltet) og lidt spinatblade på overbollen og vend den over på kyllingburgeren. Server evt. med bønnefritter.