Sauce/dressing mm

Kryddersyltet rødløg

Kryddersyltede rødløg

Syltede rødløg er gode at have i køleskabet. De er superanvendelige og fantastiske til at pifte en salat, en burger, en sandwich eller et stykke stegt kød op.

Det er lynhurtigt at lave en portion og efter et par timers trækketid er løgene klar til brug.

Jeg har tilsat krydderier, da jeg godt kan lide løgene smager af noget – de bliver meget milde af at blive syltet og den skarpe løgsmag træder i baggrunden. Hvis du vil have en mere neutral smag, kan krydderierne helt udelades.

Opbevar løgene i et glas med tætsluttende låg. Så kan de holde sig inugevis i køleskabet. Vil du være helt sikker på holdbarheden, kan du skylle glasset med lidt atamon først.

Kryddersyltede rødløg

  • 375 g rødløg, ca. 6-7 stk
  • 4 dl eddike
  • 250 g sukker
  • 20 hele nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn

Sådan gør du

  1. Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver
  2. Læg løgene i et stort glas, der har et tætsluttende låg.
  3. Kog eddiken op med sukker og krydderier
  4. Når sukkeret er smeltet, hældes den varme lage over løgene i glasset.
  5. Luk låget og sæt glasset i køleskabet.
  6. Løgene er klar til brug, når de er kølet af.