Sauce/dressing mm

Persilleolie

Persilleolie

Persilleolie er flot og smagfuldt at dryppe på f.eks. grønsagssupper, blande i pasta eller vende i en portion rejer. Olien får den smukkeste, dybe grønne farve af persillen.

Brug en god olivenolie, gerne en, der ikke smager af voldsomt meget. Det skal helst være persillesmagen, der mest fremtrædende.

Opbevar den i en lufttæt flaske eller et glas i køleskabet i op til en uges tid.

Persilleolie

Persilleolie er flot og smagfuldt at dryppe på f.eks. grønsagssupper, blande i pasta eller vende i en portion rejer. Olien får den smukkeste, dybe grønne farve af persillen. Brug en smagsneutral olie, så persillesmagen træder mest muligt frem.

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 håndfulde persille svarende til ca 50 g.
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fed hvidløg kan udelades, hvis du ikke er til hvidløg

Sådan gør du

  • Skyl persillen grundigt. Pluk de allergroveste stilke fra, men brug gerne de mindste stilke.
  • Kom persillen i en blender og tilsæt olie, hvidløg og salt.
  • Blend til persillen er helt findelt og olien er glat.
  • Smag evt til med lidt mere salt.
  • Kom olien i en tætsluttende flaske eller et glas med låg og opbevar i køleskab.

Brug f.eks. persilleolien i disse retter

Kikærtevafler med kylling Grønne kikærtevafler

Under avocado og rejer gemmer sig den sprøde, fintskårne blomkål vendt i persilleolie Blomkålssalat med rejer