Aftensmad, Frokost

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Salatwraps med krydret oksekød

Gode, faste salatblade er et sundt og sjovt alternativ som “beholder”  – salatwraps – for kød og grønt i stedet for de mere almindelige wraps/tortillas.

Her er salatbladene fyldt med krydret oksekød, sprøde grønsager og en dejlig hummus tilsmagt med friske krydderurter. 

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Salatwraps er et sundt og sjovt alternativ som "beholder" for kød og grønt. Her er salatwraps serveret med krydret oksekød, en skøn hummus og sprødt grønt. Spis salatwraps til frokost eller en let aftensmad.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Frokost
Søgeord: low carb, nem mad let at lave, nem opskrift, sund aftensmad, sund opskrift, sund wrap, sundere mad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød* kan erstattes med hakket kylling
  • 1 finthakket løg*
  • 1/2 fintsnittet spidskål
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 spsk stødt koriander*
  • 1 tsk kanel*
  • 1 tsk cayennepeber eller chili*
  • 1-2 tsk salt*
  • 12-16 salatblade f.eks. hjertesalat eller romainesalat
  • Tomater i tern*
  • Rød peber i tern*
  • Syltede rødløg kan erstattes af almindelige rødløg eller forårsløg

Hummus

  • 1 dåse kikærter*
  • 1 håndfuld skyllet persille kan udelades eller erstattes med koriander eller purløg
  • 4 spsk citronsaft*
  • 1 spsk tahin*
  • 2 tsk salt*
  • ½ dl vand efter behov

Sådan gør du

  • Kom oksekød, hakket løg og krydderier i en gryde og brun kødet godt. Tilføj spidskål, vend godt rundt i det og lad det stå under låg i ca 10 minutter til spidskålen er blød.
  • Tilbered hummus: Kom alle ingredienser (start med halvdelen af vandet og tilsæt mere efter behoi en blender eller minihakker og kør til det har konsistens som en tyk pasta. Smag til med salt og citron.
  • Skær tomater og peberfrugt i små tern.
  • Pil de største salatblade forsigtigt fra salathovedet og skyl dem godt. Tør dem af i et rent viskestykke.
  • Læg salatbladene på et fald og kom 1-2 spsk kød i hvert blad. Top med hummus, tomater, peberfrugt og syltede rødløg.

TIP: Server det hele som fyld i pitabrød eller tortillas. Eller giv lidt ekstra brød til, hvis du har ekstra sultne familiemedlemmer.

Opskrift på syltede rødløg:

Syltede rødløg Syltede rødløg

I sagens natur er salatwraps ikke så kalorietunge og indeholder ingen gluten. Hvis nu familien er storsultne, kan hele molevittens serveres i et pitabrød eller en tortilla og så indgår salaten bare som fyld. Men salatbådende mætter faktisk overraskende meget – bl.a. fordi kødet er tilsat spidskål og der serveres humus til.

Bruger du mindre salatblade, som f.eks. hjertesalat, kan bådene sagtens hapses med fingrene. Større både vil jeg anbefale at spise med kniv og gaffel.

Beregn 3-4 salatbåde med indhold pr person. Giv evt lidt brød til eller suppler kødet med lidt fuldkornsnudler.

Jeg topper med syltede rødløg, som jeg altid har stående i køleskabet. De er helt vidunderlige som topping på lidt af hvert. Har du ikke selv mod på at sylte rødløg, så brug lidt hakket, frisk rødløg eller forårsløg i stedet.

Salatbladene er jo ret “fine” i smagen, så de kan godt tåle et godt drys med diverse krydderier og smagsgivere.

Lad dig dog ikke forskrække af de forskellige krydderier i ingredienslisten. Har du ikke dem allesammen, så brug bare dem du har og kan lide. Du kommer f.eks. langt med blot oregano, som passer til alle former for kødsovs. Og så kan du bruge lidt stødt chili eller cayennepeber, hvis du vil have lidt mere “spark” end almindelig peber kan give.