Små portions cheesecake. Ultranemme.
Disse små cheesecake i glas er rørt sammen og sat på køl på ingen tid! De er ideelle som dessert til gæster, da de kan laves i forvejen og blot stå klar i køleskabet til de skal serveres.
Brug dem som alternativ risalamande, hvis du har nogle i familien, der ikke kan lide risalamande. Med kirsebærsovs på toppen smager de nemlig af jul.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Cheesecake i glas
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 200 g flødeost
- 6 spsk flormelis
- 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 stang
- 1 citron, revet skal
- 6 spsk citronsaft
- 8 Bastognekiks
- 40 g smeltet smør
- 4 spsk ribssirup, marmelade, kirsebærsovs eller lign.
Sådan gør du
- Kom kiksene i en plastpose og knus dem godt. Brug evt en kødhammer eller kagerulle.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det hele godt sammen.
- Fordel kiksemassen i 4 portionsglas og stil dem på køl
- Rør flødeost med flormelis, revet citronskal, citronsaft og vanilie
- Pisk fløden til skum og vend den i flødeosteblandingen
- Kom hele molevitten i en sprøjtepose og fordel massen i de 4 portionsglas. Stil glassene tilbage på køl.
- Inden servering toppes cheesecaken med ribssirup eller hvad du nu har. Pynt evt med lidt friske bær.
Opskrift på cheese cake i glas
Bunden er lavet med Bastognekiks. Jeg kan godt lide den krydrede smag. Vil du have en mere neutral, traditionel smag, kan du istedet bruge Digestivekiks. Du kan sågar bruge knuste pebernødder eller brunkager, hvis du laver den til jul som et alternativ til risalamande.
Som topping bruger jeg gerne hjemmelavet ribssirup. Den syrligt-søde smag går utrolig godt til den lidt fede cheesecake. Til jul kan cheesecaken laves som en anderledes risalamande med kirsebærsovs på toppen. Det er virkelig lækkert!
Andre syrlige frugtsirupper, frugtgrød i forskellige smage eller marmelade kan anvendes. Frisk frugt er selvfølgelig et must i sæson.
Jeg vil anbefale at komme ostecremen i en sprøjtepose. Det gør det meget nemmere at fordele cremen i glassene uden det hele ender på kanterne af glasset. En helt almindelig frysepose kan sagtens bruges. Du klipper blot et hul i det ene hjørne, når du er klar til at fordele ostecremen.
Nem gæstemenu med cheese cake som dessert
Jeg er stor fan af nem gæstemad, da jeg synes det er meget sjovere at hygge om gæsterne end at stå i køkkenet. Disse cheese cakes i glas er derfor en stor favorit, når desserten skal vælges.
Til forret kan jeg godt lide at lave en lækkert makrelmousse, som også kan forberedes i god tid, serveret på lækkert langstidshævet brød.
Hovedretten er som regel en ovnret, der står og passer sig selv mens vi spiser forretten. Denne kylling i hvidvin får jeg ofte stor ros for. Serveret med en god salat, er det en rigtig god gæstemenu, der ikke giver meget stress.