Lækkerier

Solbærsnegle med hyldeblomstglasur. Perfekte til brunchbordet.

Solbærsnegle

Disse lækre solbærsnegle er en dejlig måde at anvende havens bær på. Jeg har hvert år ufatteligt mange solbær og prøver at finde alternative anvendelser når skabet allerede bugner af marmelade, saft og solbæreddike. Du kan sikkert sagtens bruge både hindbær, ribs, rabarber- eller stikkelsbærkompot som alternativ.

Sneglene bliver friske af solbærrene. Og når de sættes tæt i en bradepande, bliver der kun bløde kanter. De kan selvfølgelig også sættes individuelt, så de får bagt kant hele vejene rundt.

Langtidshævede snegle med solbær og hyldeblomstglasur

Disse lækre, bløde solbærsnegle med hyldeblomstglasur er det perfekte indslag til kage- og brunchbordet. De kan nemlig langtidshæves.
Antal 20 stk
Kategori: bagværk, Kage

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 25 g gær langtidshævet eller 50 g gær
  • dl mælk
  • 150 g smeltet smør eller 1½ dl flydende margarine
  • 4 spsk sukker
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 600 g hvedemel hold igen med melet

Fyld

  • 350 g solbær kan godt være frosne, i så fald røres 1 spsk Maizena i til at opsamle saften

Remonce

  • 100 g smør
  • 10 spsk sukker
  • ½ tsk mandelessens
  • 2 spsk lys sirup

Hyldeblomstglasur

  • 200 g flormelis
  • 3-4 spsk koncentreret hyldeblomstsaft alternativt kan der bruges almindelig vand

Sådan gør du

  • Smelt smørret og tilføj mælk. Lad det afkøle til det er fingervarmt.
  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt den lune smør/mælkeblanding. Tilsæt sukker, æg og salt og rør godt sammen, brug evt. røremaskine.
  • Tilføj mel lidt ad gangen og ælt dejen godt.
  • Stil dejen til hævning i ½ time. Langtidshævning: Gå videre til trin 5.
  • Rør ingredienserne sammen til remoncen.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor rektangel.
  • Smør remoncen ud på hele dejen. Fordel solbærrene herpå.
  • Rul dejen sammen på den lange led og skær den i skiver. (Jeg fik 20 tykke skiver ud af denne portion).
  • Læg sneglene tæt sammen i en bageform med bagepapir – eller læg dem på en bradepande med bagepapir, hvis du vil have en bagt kant hele vejen rundt.
  • Stil sneglene til hævning ½ time med et viskestykke over. Langtidshævning: Stil bradepanden i køleskabet natten over. Tag den ud af køleskabet ½ time inden bagning og lad den få lidt varme på køkkenbordet.
  • Bag sneglene ved 200 grader i 15-20 minutter alt efter din ovns bageevne.
  • Når sneglene er kolde, dryppes de med hyldeblomstglasur.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Solbærsnegle
Disse lækre, bløde solbærsnegle med hyldeblomstglasur er det perfekte indslag til kage- og brunchbordet. De kan nemlig langtidshæves.

Langtidshævede solbærsnegle

Sidst, men ikke mindst, har jeg langtidshævet sneglene eller koldthævet om du vil. Dvs. brugt en mindre mængde gær og så ladet dem hygge sig i køleskabet inden de sættes i ovnen. Dermed kan de forberedes dagen før, så tiden kan bruges på noget andet på den dag, du vil servere dem.

Ulempen er, at remoncen smelter lidt og flyder lidt ud i bunden af fadet mens de står i køleskabet. Men smagen fejler ikke noget og bundene bliver bare ekstra snaskede. Du kan evt. sætte solbærsneglene i muffinforme, så remoncen samles op individuelt.

Vil du ikke koldhæve, øger du mængden fra 1/2 pakke gær (25g) til 1 pakke (50g) og lader først dejen hæve lunt ½ time. Derefter hæver de færdige snegle yderligere ½ time inden bagning.

Er du glad for at bage?

Så prøv også disse bageopskrifter.

Ribskager med crumbletopping Ribskager toppet med smuldredej og citronglasur

Skive af jordbærlagkage Jordbærlagkage

Valnøddetærte Valnøddetærte