Sauce/dressing mm

Brombærsauce

Brombærsauce til rødt kød

Udnyt sensommer/efterårets lækre brombær i en lækker sauce, der klæder både rødt oksekød og dyrekølle.

Saucen fungerer bedst hvis du har noget godt stegesky, men det kan godt undværes. Som alternativ kan du bruge en god okseboullion.

Brombærsauce

Brombærsauce

  • 250 g brombær
  • 1 spsk smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl stegesky eller okseboullion
  • 2 stilke timian
  • 1 spsk Maizena + 2 spsk vand
  • Evt. lidt sukker

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde og steg bærerne en smule.
  2. Tilsæt vin og timian og lad det koge ind til ca. 2/3.
  3. Tilsæt stegeskyen.
  4. Kom saucen gennem en sigte og hæld den tilbage i gryden.
  5. Jævn med lidt maizenajævning. Pas på der ikke kommer for meget i ad gangen.
  6. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.