Rysteribs
Vores have bugner med ribs hver sommer. Vi prøver at få dem brugt til gele, saft sirup, på og i kager. Dem, der ikke spises friske, fryses ned i poser med ca. 200 gram i hver.
Så er det nemlig nemt at tag een pose op og blande med sukker og så har vi det herligste, syrligt-søde tilbehør. Og vi spiser det til rigtig mange ting. Gerne alle former for stegt kød og gerne ovenpå morgenmadsskyren eller -grøden.
De flotte bær gør sig godt på ethvert middagsbord.
Rysteribs
200 g skyllede og nibbede ribs, friske eller frosne
1 dl sukker
Sådan gør du
Tag ribs ud af fryseren og kom dem i en skål. Hæld sukker på og bland det godt sammen. Pas på bærrene ikke knuses for meget.
Lad det stå på køkkenbordet 1 times tid til sukkeret er smeltet og bærrene er tøet. Bruger du friske bær, er de klar på 10-15 minutter.