Ribsmarmelade med mandler
Er du til det sur/søde og har du som jeg masser af ribs, så kan jeg klart anbefale dig at lave denne ribsmarmelade! Den har den helt rigtige balance mellem det sure og det søde, som jeg særlig godt kan lide.
Mandlerne er ristet, hakket og tilsat for at få lidt crunch. Og fordi det minder mig om min Mormor. Hver sommer serverede hun altid rødgrød af bærrene fra haven. Og hun dryssede altid mandelsplitter på toppen. Det var en uhørt luksus! Så mandlerne i min ribsmarmelade her er tilegnet min Mormor.
Mine mange ribs i haven bruger jeg også til ribssirup, solbær-ribskage og rysteribs, der er helt vidunderligt tilbehør til stegt kød og mormorkylling.
Ribsmarmelade er nemt at lave
At lave sin egen ribsmarmelade er ikke kun en kulinarisk fornøjelse, men også en hyggelig sommeraktivitet. Det er en skøn måde at udnytte sæsonens bær og samtidig skabe noget, der kan nydes hele året rundt. Desuden er hjemmelavet marmelade en vidunderlig gave at give væk – intet siger “jeg har tænkt på dig” som et glas hjemmelavet ribsmarmelade, fyldt med kærlighed og smag.
Så næste gang du står med en skål friske ribs, så prøv at lave din egen marmelade!
Ribsmarmelade med mandler
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 kg ribs
- 2 spsk citronsaft
- 500 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver eller brug 1/2 spsk vaniljesukker
- 50 g mandler
- flydende Atamon
Sådan gør du
Sådan gør du
- Fjern alle stilke fra ribsene og skyl dem godt
- Kom ribs, sukker, citronsaft og vanilje i en gryde
- Bring langsomt i kog og lad det simre ved lavt blus i 5 minutter
- Hvis du ønsker en mere jævn marmelade uden for mange hele bær, kan du give marmeladen en tur med stavblenderen
- Rist imens mandlerne på en tør pande. Hak dem mellemgroft. Du vil ikke have kæmpestore mandelstykker i, men det skal heller ikke være fitn som mandelmel
- Skold marmeladeglas i kogende vand. Og ryst glassene godt med lidt Atamon.
- Vend de ristede, hakkede mandler i marmeladen og fyld den i glassene. Fyld glassene helt op og sæt låg på med det samme.
Har du mange ribs i haven?
Så kan du bruge dem til en af disse lækre opskrifter med ribs:
Meget velsmagende marmelade, som er supernem at lave. Hvis man skal riste mange mandler, er det nemmere at smide dem på en plade i ovnen ved 140 grader varmluft i 15 min. Fantastisk at ribs indeholder så meget pektin, at det ikke er nødvendigt at tilsætte geleringspulver 🙂
Hej Marianne
Mange tak for de pæne ord og det gode tip!
Jeg er også blevet voldsomt glad for denne marmelade, så jeg vil da lige tjekke det ud med ovnen næste gang den skal laves.
Mvh Eva