Sauce/dressing mm

Ribsmarmelade med mandler

Ribsmarmelade med mandler

Er du til det sur/søde og har du som jeg masser af ribs, så kan jeg klart anbefale dig at lave denne ribsmarmelade! Den har den helt rigtige balance mellem det sure og det søde, som jeg særlig godt kan lide.

Mandlerne er ristet, hakket og tilsat for at få lidt crunch. Og fordi det minder mig om min Mormor. Hver sommer serverede hun altid rødgrød af bærrene fra haven. Og hun dryssede altid mandelsplitter på toppen. Det var en uhørt luksus! Så mandlerne i min ribsmarmelade her er tilegnet min Mormor.

Mine mange ribs i haven bruger jeg også til ribssirupsolbær-ribskage og rysteribs, der er helt vidunderligt tilbehør til stegt kød og mormorkylling.

Ribsmarmelade er nemt at lave

At lave sin egen ribsmarmelade er ikke kun en kulinarisk fornøjelse, men også en hyggelig sommeraktivitet. Det er en skøn måde at udnytte sæsonens bær og samtidig skabe noget, der kan nydes hele året rundt. Desuden er hjemmelavet marmelade en vidunderlig gave at give væk – intet siger “jeg har tænkt på dig” som et glas hjemmelavet ribsmarmelade, fyldt med kærlighed og smag.

Så næste gang du står med en skål friske ribs, så prøv at lave din egen marmelade!

Ribsmarmelade med mandler

Skøn sur-sød marmelade af ribs med et lækkert crunch af mandler. Ribsmarmeladen er perfekt på en bolle med ost.

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 kg ribs
  • 2 spsk citronsaft
  • 500 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller brug 1/2 spsk vaniljesukker
  • 50 g mandler
  • flydende Atamon

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Fjern alle stilke fra ribsene og skyl dem godt
  • Kom ribs, sukker, citronsaft og vanilje i en gryde
  • Bring langsomt i kog og lad det simre ved lavt blus i 5 minutter
  • Hvis du ønsker en mere jævn marmelade uden for mange hele bær, kan du give marmeladen en tur med stavblenderen
  • Rist imens mandlerne på en tør pande. Hak dem mellemgroft. Du vil ikke have kæmpestore mandelstykker i, men det skal heller ikke være fitn som mandelmel
  • Skold marmeladeglas i kogende vand. Og ryst glassene godt med lidt Atamon.
  • Vend de ristede, hakkede mandler i marmeladen og fyld den i glassene. Fyld glassene helt op og sæt låg på med det samme.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Ribsmarmeladen er skøn som topping på en ostemad eller på morgengrøden

Har du mange ribs i haven?

Så kan du bruge dem til en af disse lækre opskrifter med ribs:

Ribssnitter Ribssnitter

Brug ribssirup til morgenmaden, på pandekager, i og på kager eller som alternativ til ribsgele Ribssirup

Solbær-ribskage med marengstop. Dejlig frisk kage med havens bær. Kage med solbær, ribs og marengstop

Rysteribs Rysteribs