Lækkerier

Solbær-ribskage med marengstop

Kage med solbær, ribs og marengstop

Hver eneste sommer har vi i overflod af solbær og ribs i haven. Vi laver saft, gele, sirup, crumblekager, rysteribs osv hele sommeren og der er stadig masser af bær! Jeg putter dem i fryseren, så vi også kan nyde dem hen over vinteren.

En af de ting vi bruger begge slags bær til, er denne friske kage. Den smager skønt!

Du kan nøjes med at bruge én type bær – enten solbær eller ribs, eller du kan bruge rabarber. Bærrene kan sagtens være frosne, Maizenamelet holder på saften.

Solbær-ribskage med marengstop

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 125 g marcipan
  • 250 g solbær
  • 250 g ribs
  • 125 g mandler
  • 1 stang vanille
  • 250 g sukker
  • 4 æggehvider
  • 2 spsk. Maizena
  • 4-5 spsk flormelis til drys

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Rist mandlerne i 3-4 min. på en tør pande og hak dem groft.
  3. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen.
  4. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i dejen.
  5. Riv marcipanen groft og vend den i.
  6. For en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
  7. Fyld dejen i springformen og sæt den midt i ovnen i ca. 20 min.
  8. Flæk vaniliestangen, skrab kornene ud og mos dem i sukkeret. På denne måde fordeles vaniliekornene bedst.
  9. Pisk æggehviderne stive (skålen skal kunne vendes på hovedet uden de falder ud) . Pisk derefter vaniljesukker i til marengs.
  10. Vend Maizena, bær og mandler i marengsen og fordel det over den halvbagte kage.
  11. Glat overfladen med en kniv og bag kagen i yderligere ca. 45 min. – læg evt. stanniol over, hvis overfladen bliver mørk.
  12. Stik en kødnål eller strikkepind i midten af kagen for at se om den er gennembagt. Der må ikke hænge “våd” dej fast på pinden.
  13. Stil kagen til afkøling på en rist i 10 min inden den tages ud af formen.
  14. Si flormelis over kagen lige inden servering.