Lækkerier

Ribssnitter

Ribssnitter

De smukke syrligt-søde ribs er denne gang brugt i disse lækre ribssnitter.

Igen i år er det lykkedes at plukke kilovis af de smukke, syrligt-søde ribs i haven. Heldigvis har jeg en teenager, der kan bestikkes til at plukke de mange bær i hendes sommerferie. Og når jeg så lokker med at trylle dem om til kage, glider opgaven lidt nemmere ned.

Ribssnitter

Nemme ribssnitter med sprød bund, smuldrekage på toppen og syrligt-sødt fyld af de smukke røde ribs.
Antal 16 stykker

Ingredienser

Ribsfyld

  • 500 g ribs, skyllede og ribbede
  • 1 1/4 dl sukker
  • 1 spsk sukker

Dej

  • 5 dl hvedemel
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 150 g koldt smør i tern
  • 1 æg
  • 50 g mandler (kan undværes)

Sådan gør du

Ribsfyld

  • Rør ribs sammen med sukker og Maizenamel. Stil det til side.

Dej

  • Kom mel, sukker, bagepulver og salt op i en skål.
  • Skær det kolde smør i tern og kom det op i melblandingen
  • Smuldr smørret med fingrene indtil det hele er fordelt.
    Dette kan også gøres i en foodprocessor. Men gør det hurtigt og lad være med at bearbejde dejen for meget.
  • Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Dejen skal ikke æltes, blot lige hænge sammen.
  • For en bageform på ca. 20×26 cm med bagepapir ELLER smør den godt. (Jeg bruger altid bagepapir)
  • Fordel 2/3 af dejen i bageformen og tryk den flad. Dejen skal ikke rulles ud, blot trykkes ud med fingrene.
  • Fordel ribsfyldet ovenpå.
  • Smuldr den sidste 1/3 af dejen over fyldet.
  • Fordel hakkede mandler over til sidst (kan undværes)

Bagning

  • Bag kagen i 35-45 minutter midt i ovnen ved 200 grader almindelig varme.
    Bagetiden afhænger af din ovn. Kagen er færdig når toppen er brun og ribssaften bobler op mellem smuldredejen.
  • Lad kagen køle helt af og skær den i 16 snitter.
    Kagen kan fryses.

TIP! Kan kan også laves med hindbær eller rabarber.

Ribssnitter
Nemme ribssnitter med sprød bund, smuldrekage på toppen og syrligt-sødt fyld af de smukke røde ribs.

Ribssnitterne kan spises som snitter, der skæres når kagen er kølet af. Den kan også spises lun og nybagt, gerne med en klat creme fraiche.

Topping og bund er samme dej. 1/3 af dejen smuldres ud på toppen og skaber et sprødt lag, der kun bliver bedre af de grofthakkede mandler. Kan du ikke tåle – eller lide – mandler, kan de sagtens undlades. Toppen skal nok blive sprød alligevel.

Snitterne kan fryses, hvis du ikke spiser dem alle i løbet af et par dage. Takket være den fugtige midte kan de nemlig holde sig fint i en boks med låg.

Måske kan du også lide disse med ribs:

Ribsmarmelade med mandler. Den helt rigtige sur-søde marmeladesmag Ribsmarmelade med mandler

Kage med solbær, ribs og marengstop Kage med solbær, ribs og marengstop

Brug ribssirup til morgenmaden, på pandekager, i og på kager eller som alternativ til ribsgele Ribssirup

Rysteribs Rysteribs