Lækkerier

Nem hindbærkage

Nem hindbærkage

Sådan en nem hindbærkage her kan du hurtigt røre sammen og servere for uventede gæster eller bare til en dag der skal lidt lækkert på bordet til kaffen eller teen.

Hindbærkagen er fugtig og svampet indeni og samtidig let sprød udenpå. Kagen holder sig sagtens frisk et par dage, hvis du da kan lade den stå så længe!

Nem hindbærkage

Dejlig fugtig og utrolig nem kage med hindbær. Du kan også bruge brombær, ribs eller rabarber.
Antal 10 stykker
Kategori: Kage
Søgeord: hindbær, hindbærkage, kage med bær, nem kage

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 250 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk vaniliesukker
  • 3 mellem æg
  • 175 g hvedemel
  • 250 g hindbær
  • flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig over/under varme.
  • Smelt smørret i en stor skål i mikroovnen eller en stor gryde på komfuret.
  • Lad smørret køle lidt af.
  • Rør et æg ad gangen i smørret.
  • Tilsæt sukker og vaniliesukker.
  • Si melet i og rør dejen godt sammen, så der ingen klumper er i.
  • Vend forsigtigt hindbærrene i dejen.
  • Smør en springform på 22 cm med smør eller flydende margarine. Drys med lidt mel og fordel det rundt i formen. Klip et stykke bageppair til og kom det i bunden af formen.
  • Hæld dejen i formen og stil den i midten af ovnen.
  • Bag kagen i 30-35 minutter. Prøv med en strikkepind eller bambusspyd i midten af kagen om den er bagt – hænger der dej ved, skal den have lidt mere.
  • Lad kagen køle af og sigt flormelis over den ved servering.
Nem hindbærkage
Bag en dejlig hindbærkage. Har du bær i haven, er det nemt og hurtigt at røre denne hindbærkage sammen. Den er tilpas svampet og holder længe.

Du kan også bruge andre bær til hindbærkage

Okay -okay! Bruger du andre bær eller anden frugt, er det jo ikke længere en hindbærkage.

Men så kan du lave en brombærkage, en ribskage eller en rabarberkage – brug de bær eller frugter du har tilgængeligt.

Udover hindbær – eller andre bær – skal du kun bruge helt almindelige ingredienser, som du sikkert allerede har i køkkenet.

Bærrene kan bruges både friske og fra frost. Jeg er så heldig, at mine hindbærbuske er begyndt at bugne af smukke, røde bær hver august/september. Jeg kan plukke 3-400 gram hver eller hver anden dag og vi nyder at få friske bær på morgenskyren eller som en dejlig frisk snack i løbet af dagen.

De bær vi ikke spiser, skyller jeg grundigt og fryser løst. Så kan jeg tage den mængde op, der passer til det jeg skal bruge. Har jeg ikke lige bær fra egen have, kan man tit købe en 250 grams pose frosne hindbær til en 10’er på tilbud. Køber du de frosne hindbær, skal du dog varmebehandle dem inden du kommer dem i kagen!

Nem hindbærkage
Bag en dejlig hindbærkage. Har du bær i haven, er det nemt og hurtigt at røre denne hindbærkage sammen. Den er tilpas svampet og holder længe.