Aftensmad, Salat

Blomkålstabouleh

Lige nu er der masser af store, friske, sprøde blomkål i butikkerne. Og heldigvis er der masser af anvendelsesmuligheder for den lækre grønsag.

Når den bruges rå, undgår du “kål-lugten”, der godt kan hænge i huset når du koger blomkål. Men brugt frisk, er den til gengæld super velsmagende og er en lækker basis for mange kulhydratfattige måltider.

Jeg vil dog anbefale én ting: Gem aldrig revet blomkål i køleskabet! Lugten er langt værre end kogt kål. Men smagen er der ikke noget i vejen med ;o)

Blomkålstabouleh

  • 1 blomkål
  • 2 tomater
  • 1 dl tørrede tranebær eller rosiner
  • 1 bundt bredbladet persille
  • Evt. 20 grofthakkede mandler

Dressing:

  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Riv blomkålen på den grove side af rivejernet. Eller kør den i foodprocessoren.
  2. Skær tomaterne i tern og hak persillen.
  3. Bland det hele i en stor skål.
  4. Pisk dressingen sammen og hæld den over tabouleh’en.
  5. Drys med grofthakkede mandler, hvis vil have lidt ekstra crunch.