Aftensmad

Grillspyd

Grillspyd med svinemørbrad, cocktailpølser, ananas, peberfrugt og rødløg

Grillspyd

Hvis du skærer dine madvarer i tern og putter dem på et spyd, giver det pludselig en helt anden smagsoplevelse end hvis du tilbereder ingredienserne hver for sig.

Der er flere fordele ved at spidde maden:

  1. Ingredienserne tager smag fra hinanden.
  2. De bliver hurtigt tilberedt, da stykkerne er små
  3. Der kan komme smag/dressing på flere overflader.

What’s not to like?!

To tip:

  1. Hvis du bruger bambusspyd vil jeg anbefale, at du lægger dem i vand en times tid inden brug. Så undgår du de brænder.
  2. Brug 2 spyd i stedet for 1, med lidt afstand imellem. På den måde er det meget nemmere at vende spyddene, for tingene drejer ikke rundt.

Grillspyd, 8 stk

  • 1 mørbrad (skinketern, kylling, kalkun eller hvad du nu har)
  • 1 peberfrugt (brug gerne flere farver)
  • 1 rødløg
  • 16 cocktailpølser
  • 16 stykker frisk ananas ( kan undværes, kan også være fra dåse)
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Sauce (hoisinsauce eller barbecuesauce)

Sådan gør du:

  1. Skær alle ingredienser i tern. Sørg for de er lige store.
  2. Sæt dem på spyd skiftevis og pensl med lidt olivenolie.
  3. Drys med salt og peber.
  4. Grill spydene på alle sider et par minutter. Kan gøres på grill, ved ovnens grillelement eller på en grillpande.
  5. Pensl med den valgte sauce på alle sider.
  6. Grill yderligere 1 minut på hver side.