Indiskinspireret blomkål og kartoffelret

Denne indisk blomkål og kartoffelret er en uhyre nem ret, som du kan lave med et minimum af indsats.
Spis den som tilbehør til f.eks. indiske kødboller. Og selvom titlen og krydderierne peger i retning af indisk mad, kan kartoffelretten spises til alle danske middagsretter lige fra medisterpølse til en stegt kotelet. For på trods af “indisk” i navnet, består retten af pæredanske ingredienser.
Indisk blomkål og kartoffelret kan også serveres som en selvstændigt, vegetarisk ret, gerne med naanbrød til.
Indisk blomkål og kartoffelret
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Krydderiblanding
- 1 spsk stegeolie f.eks. kokosolie
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk stødt chili
Fyld
- 350 g blomkål
- 600 g kartofler
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 1,5 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 dl grønne ærter
Sådan gør du
Krydderier
- Kom olie på en stor pande, i en wok eller i en stor gryde
- Tilsæt alle krydderier og steg dem ganske kort ved mellemhøje varme. De må ikke brænde på, så lad være med at skrue for højt op
Fyld
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Del blomkålen i buketter.
- Kom kartofler og blomkål på panden til krydderierne.
- Steg under omrøring i 5 minutter ved mellemvarme.
- Tilsæt flåede tomater, vand og salt.
- Læg låg på og lad koge i 15-20 minutter til kartofler og blomkål er møre.
- Rør ærter i og smag til.

Opskrift på indisk blomkål og kartoffelret
Denne kartoffelret er et uhyre nemt tilbehør, som hurtigt vil blive populært til de travle hverdage. Det er en mættende gryderet, som kan spises til alt lige fra frikadeller til stegt kylling eller en hakkebøf.
Du har et mættende tilbehør klar på lige omkring en halv time (hvis du er hurtig til at skrælle kartofler), hvilket gør blomkål og kartoffelret helt ideel på travle hverdage.
Her bruger jeg rå kartofler, der tilberedes i retten. Men har du en rest kogte kartofler, kan du sagtens bruge dem her. Så skal du blot skære dem i skiver og nedsætte kogetiden i trin 5 til omkring 10 minutter til blomkålen er mør.
Krydderier
Synes du krydderilisten virker lang? Der er 4 slags krydderier, som du bør have i dit basislager. For de indgår i mange opskrifter og ikke kun indiske eller orientalske. Se her hvad de forskellige krydderier også kan bruges til:
Gurkemeje er med til at give den flotte farve i tomatrisotto.
Koriander giver den dejlige smag i bagte, fyldte auberginer. En af mine storfavoritter på middagsbordet!
Spidskommen er uundværlig i mine grillede, krydrede kebabspyd.