Baconruller. Perfekte til grillen.
Baconruller er helt perfekte til grillen! De kan også laves i ovnen eller på en pande, så de bliver hurtig en familiefavorit hele året rundt.
Det er en form for frikadelle, og alle ingredienser er i basislageret. Men baconen og krydderierne giver bare lige det ekstra tvist, så baconruller kan serveres til både hverdag, fest og gæster.
Kødet kan være hakket kalv og flæsk, hakket gris, hakket oksekød eller hakket lam – eller en blanding. Selv kan jeg bedst lide at blande grisekød med oksekød. Det giver både en dejlig smag og en rigtig god struktur.
Til 4 personer passer det med 400-500 g kød. Men blander du kødet, har du typisk 2 x 500g. Så lav en dobbelt portion og put den ene halvdel i fryseren eller brug dem dagen efter til en nem cremet tagliatelle med kødboller.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Baconruller
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket kød* f.eks. blandet hakket gris og oksekød
- 1-2 fed hvidløg*
- 1 tsk salt*
- peber* efter smag
- 1 spsk oregano*
- 1/2 tsk chilipulver eller cayennepeber*
- 1 tsk spidskommen*
- 1 æg*
- 1 pakke bacon* à 7 skiver
Sådan gør du
- Rør farsen med alle ingredienser undtagen bacon
- Skær baconskiverne over, så du har 14 halve stykker
- Del farsen i 14 lige store stykker. Form hver del til aflange stykker, ca 4 cm i længden. Eller bare form dem til kugler – alt efter hvad der er nemmest
- Sno 1 stykke bacon om hver kødbolle, gerne på skrå. Der er mere kødbolle end bacon, men bare sørg for at enderne på baconet mødes.
- Ved tilberedning lægges kødbollerne med baconsamlingen nedad.
- Grill eller pande: Grill/steg kødbollerne ca 3 minutter på begge sider ved god varme. Ovn: Læg kødbollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15-20 minutter ved 200 gr. til de er gennemstegte. De behøver ikke blive vendt undervejs.
*Ingredienser fra basislager
Server baconruller med
Baconruller er supergode at lave på grillen. Derfor er det oplagt at lave tilbehør, der egnet egner sig godt til grill og sommervejr – som f.eks. en pastasalat eller en god fyldig coleslaw.
De er dog lige gode om vinteren og her laver jeg dem gerne på grillpanden og giver græske kartofler og tzatziki til.