Sandwich med æggesalat
En sandwich med æggesalat er supergodt til både aftensmad og frokost.
Æggesalaten er hurtig at røre sammen og med groft brød, salat, tomat og agurk bliver den til et lækkert måltid.
Sandwich med æggesalat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Æggesalat
- 8 æg
- 1 dl let mayonnaise
- 3 dl græsk yoghurt kan erstattes af creme fraiche eller skyr
- 1 tsk salt
- 3 tsk karry
- 4 spsk karse
Til sandwich
- 4 sandwichboller gerne fuldkornsboller
- 4 tomater i skiver
- 8 skiver agurk
- 8-12 salatblade, skyllede
- karse til pynt
Sådan gør du
Æggesalat
- Prik æggene i den tykke ende med en æggeprikker eller en kødnål
- Kom æggene i en gryde med kogende vand og kog dem i 10 minutter til de er hårdkogte. Brus dem over med koldt vand o glad dem stå i gryden med det kolde vand, til de er kølet af.
- Pil æggene og del dem i tern. Jeg bruger en æggedeler og vender æggene 3 gange. Det giver perfekte tern.
- Mens æggende koger og køler af røres mayonnaise, yoghurt, salt, karry og karse sammen.
- Vend de hakkede æg i cremen. Smag til – måske skal der mere salt eller karry i.
Samling af sandwich
- Flæk bollerne og lun dem i ovnen eller på brødristeren
- Læg bunden på en tallerken og smør en lille smule æggesalat ud. Dette er blot for at "klistre" salatbladene fast.
- Dæk bunden med salatblade og læg agurkeskiver ovenpå.
- Fordel æggesalaten ovenpå.
- Læg tomatskiver ovenpå æggesalaten og top med masser af karse.
- Smør overbollen med en smule æggesalat og afslut med overbollen på toppen.
Opskrift på sandwich med æggesalat
Æg og tomat går bare supergodt sammen. Æg og karse går også supergodt sammen. Og så lige med saftig agurk og sprød salat i en lækker bolle, ja så er vejen banet for verdens bedste sandwich.
Kom evt. 1 tsk sennep i æggesalaten for at give den lidt “spark”
Vi elsker at forkæle os selv med en sandwich med æggesalat til frokost på dovne dage, til frokost med gæster eller med på tur. Den er nu også perfekt til travle hverdage, hvor det bare gerne må være lidt nemt uden at gå på kompromis med god smag.
En lettere æggesalat
Æggesalat kan laves på mange måder. Ofte er den lavet på ren mayonnaise, der gør den til en fuldfed sag. Det smager da sikkert rigtig godt, men min mave er meget mere til en lettere udgave.
Derfor bruger jeg altid græsk yoghurt i den kalorielette version, når jeg laver pålægssalater. Enten køber jeg en færdig bøtte græsk yoghurt eller også lader jeg ca ½ liter yoghurt naturel dryppe af i en dørslag med kaffefilter eller køkkenrulle. Så ender jeg med en cremet yoghurt med meget få kalorier i.
Der skal dog også lidt mayonnaise i for at højne smagen. Men jeg bruger kun 1/4 mayonnaise og kun en let version. Er du til en mere “rigtig” smag og fylde, kan du selvfølgelig sagtens bruge en fuldfed mayonnaise, det er helt op til dig.