Æggesalat. Til sild og sandwichfyld.
Opskrift på æggesalat
Den klassiske æggesalat hører sig til ovenpå marinerede sild på et godt frokostbord. Den er et helt uundværligt indslag til vores frokost til påske, pinse og jul. Eller bare til en god weekendfrokost.
Rigtig mange gange har jeg også rørt en æggesalat, tilført karse og lagt dem mellem 2 stykker godt brød. Så er de pakket i plastfolie og lagt i pres mellem 2 tallerkener. Nogle timer – eller dagen – efter har du de lækreste sandwich!
En æggesalat lavet med creme fraiche er knap så cremet og mere “flydende” end hvis den er lavet på ren mayonnaise. Til gengæld er den en hel del lettere i kalorieregnskabet.
Æggesalat – til sild, til pålæg og til sandwich
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 æg
- 0,5 spsk finthakkede cornichon'er svarer til ca 5 små
- 0,5 dl creme fraiche 18% kan erstattes med skyr
- 0,5 dl mayonnaise
- 1,5 tsk karry
- 0,5 tsk salt
- peber
- evt karse
Sådan gør du
- Kog æggene i 10 minutter. Brus dem over med koldt vand. Lad dem afkøle.
- Pil æggene og hak dem. Brug evt en æggedeler, hvor ægget lægges i på forskellig led, så får du fine tern
- Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.
- Hak cornichonerne fint og kom dem i dressingen sammen med de hakkede æg.
- Smag til med karry, salt og peber.
TIP! Pynt æggesalaten med karse, hvis du vil have lidt pynt. Rør karsen i salaten, hvis du bruger den til sandwich. Karse passer rigtig godt til æg.