Aftensmad

Kartoffel-porrefad med hakket kød

Porre-kartoffelfad med hakket kød

Kartoffel-porrefad med hakket kød er en skøn hverdagsret, der stort set passer sig selv i ovnen.

Det er et mættende alt-i-ét-fad, der indeholder både kartofler, kød og grønsager – og så lige toppet med lidt lækker ost og serveret med en sprød salat.

Kartoffel-porrefad med hakket kød

Kartoffel-porrefad med hakket kød er en skøn hverdagsret, der stort set passer sig selv i ovnen.
Det er et mættende alt-i-ét-fad, der indeholder både kartofler, kød og grønsager – og så lige toppet med lidt lækker ost og serveret med en sprød salat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 700 g kartofler
  • 1 porre
  • tsk salt samt friskkværnet peber
  • lidt fedtstof til fadet
  • 450 g hakket kød Brug oksekød, kalv/gris eller kylling efter smag og behag
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk timian
  • dl fløde Brug piskefløde eller madlavningsfløde efter smag og behag
  • 75 g frisk spinat Eller tilsvarende mængde frossen, optøet
  • 150 g revet ost

Servering

  • blandet salat

Sådan gør du

  • Skæl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  • Rens porren grundigt og skær den i tynde ringe.
  • Smør et ildfast fad med lidt fedtstof
  • Fordel kartofler og porre i fadet. Drys med salt og peber.
  • Stil fadet i en 200 gr varm ovn ved almindelig varme eller 190 gr varmluft. Bag i 30 minutter.
  • Hak løget fint.
  • Kom hakket kød og løget i en gryde og brun det ved god varme.
  • Tilsæt timian og fløde. Kog et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom spinat gryden og lad det falde let sammen.
  • Tag fadet ud af ovnen og fordel kødet over kartoffel-porreblandingen.
  • Fordel revet ost over og stil fadet i ovnen igen.
  • Bag i ca. 15 minutter eller til osten er brun.
  • Server med en blandet grøn salat.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Porre-kartoffelfad med hakket kød
Kartoffel-porrefad med hakket oksekød er en skøn hverdagsret, der stort set passer sig selv i ovnen. Det er et mættende alt-i-ét-fad, der indeholder både kartofler, kød og grønsager – og så lige toppet med lidt lækker ost og serveret med en sprød salat.

Tips til kartoffel-porrefad med hakket kød

Kartofler og porre
Udskift en del af kartoflerne med andre typer rodfrugter – vælg én af disse: knoldselleri, gulerødder, pastinak eller persillerod.
Porre kan skiftes ud med forårsløg, almindelige løg eller rødløg.

Valg af kød
Jeg har brugt hakket grisekød i denne opskrift. Du kan dog sagtens vælge en anden type – hakket oksekød, hakket kalv og flæsk eller hakket kylling. Vælger du at bruge hakket kylling, skal du være opmærksom på at krydre godt, da kødet ikke smager af så meget i sig selv.

Andre grønsager
Udover porren, bruger jeg også frisk spinat, der blandes i kødsovsen. Det kan være frisk eller frossen spinat. Men spinat kan også skiftes ud til, eller suppleres med f.eks. små broccolibuketter, gulerodstern, squash, edamammebønner, peberfrugt eller andre grønsager, du godt kan lide.

Server med en grøn salat
Retten kan sagtens spises alene som den er, fordi den indeholder grønsager. Men vil du gerne have lidt sprødt og frisk ved siden af, så server gerne en salat til. Det kan være en grøn salat med granatæblekerner, en blandet salat med mormordressing eller en helt enkel gulerodssalat med iceberg, rucola og rosiner.

Nem hverdagsret

Kartoffel-porrefad med hakket kød forberedes i 3 nemme trin:

1. Forbered en bund af kartofler og porre

Porre-kartoffelfad med hakket kød
Kartofler og porre skæres i tynde skiver og stilles i ovnen i 30 minutter

2. Lav en hurtig kødsovs

Porre-kartoffelfad med hakket kød
Lav en hurtig kødsovs med løg, spinat og krydderier. Fordel det over kartofler/porrer i fadet og drys med ost.

3. Bag retten færdig.

Porre-kartoffelfad med hakket kød
Bag retten i yderligere 15 minutter til osten er gylden.