Forret

Chorizo quesedilla

Chorizo quesedilla

Chorizo quesedilla serveres ofte hos os som en snack til en drink før middagen.

Især om sommeren når vi nyder solen sidste stråler på terassen med et glas kold rosevin, er det dejligt at få en snack, der kan holde sulten stangen inden middagen.

Chorizo quesedilla er lynhurtig at forberede og tilberede, og derfor det perfekte valg når du har gæster.

Chorizo quesedillas

Sprøde chorizo quesedillas er hurtige at trylle frem og lækre at servere som en snack eller f.eks. som del af et tapasbord.
Antal 12 stykker
Kategori: Forret, Snack

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 4 store tortillas
  • 2 avocado
  • 100 g chorizo
  • 150 g revet ost
  • 1 tsk chiliflager brug ca ½ tsk pr stk
  • lidt stegeolie hvis tilberedning på pande

Sådan gør du

  • Læg de 4 tortillas ud på bordet
  • Mos ½ avocado ud på hver tortilla
  • Fordel chorizo på 2 tortillas, ca. 7 store skiver på hver tortilla
  • Fordel revet ost over chorizoen, dvs på 2 tortillas
  • Drys med ½ tsk chiliflager over den revne ost
  • Saml quesedillaen ved at vende de to tortillas uden chorizo og ost over de 2 tortillas med. Siden med most avocado skal vende nedad.

Tilberedning på pande

  • Opvarm en pande med en smule stegeolie. Læg en quesedilla på panden og steg ved mellemvarme 1-2 minutter. Brug en palet til at trykke på oversiden af quesedillaen, hvilket får osten til at smelte delene sammen.
  • Vend quesedillaen og steg 1-2 minut på den anden side.
    Brug evt. en tallerken eller et låg til at vende med.
  • Gentag med den anden quesedilla.

Grill

  • Læg de 2 quesedillaer på en varm grill og giv dem 1-2 minutter. Pres dem gerne flade med en spartel.
  • Vend de 2 quesedialler og give dem 1-2 minutter på den anden side. Du akn evt. bruge 2 spateler til at vende dem med.
  • Skær de 2 quesedillaer i 6 stykker hver. Det er nemt med en pizzarulle.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til chorizo quesedilla

Der findes både hvede- og fuldkornstortillas. Normalt vælger jeg altid fuldkornsudgaven. Men lige til denne opskrift på chorizo quesedillas synes jeg den lyse hvedetortilla passer bedst.

Chorizo kan fås som enten en hel pølse eller i tynde skiver i en pålægspakke. Jeg vælger altid pålægspakken med de store, tynde skiver.
Du kan sagtens købe en hel pølse, men så skal du skære den i virkelig tynde skiver. Ellers er det svært at holde quesedillaen samlet.

Revet ost kan være mozzarella i pose, eller f.eks. revet cheddar. Men du kan også skære ned på chiliflagerne og bruge en tex-mex ost i stedet, der indeholder chili.

Mængden af chili varierer du selv efter smag og behag. Hvis chorizoen er godt spicy, skal du måske holde lidt igen med chilien. Eller hvis du kan lidt et chilikick, så giver du den bare ekstra gas.

Avocado kan være frisk eller fra frost. Bruger du dem fra frost, risikerer du ikke at få fat i en dårlig variant.

Quesedillas opskrifter

Quesedilla kan laves på flere forskellige måder. Også som et fuldt måltid til aftensmad eller en god frokost.

Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt