Risotto med champignon

En klassisk risotto er ikke svær at lave, men der skal bruges lidt arbejdstid ved komfuret. Væsken tilsættes lidt efter lidt og opsuges efterhånden af risene. På den måde kan du sikre, at de får lige præcis nok uden at være hverken for hårde eller for bløde.
Risene skal ende med at have lidt bid i kernen.
Har du ikke tålmodighed til at stå og røre-røre kan du sagtens tilsætte al væsken på én gang og så blot kogen den i ca. 15-20 minutter.
Jeg har brugt champignon i denne risotto. De kan sagtens suppleres eller erstattes med andre typer svampe, f.eks. portobello.
Server risottoen som den er til en vegetarisk frokost eller til aftensmad, evt suppleret af en let, grøn salat. Risotto er dog også glimrende tilbehør til f.eks. stegt kylling.
Champignonrisotto
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1+1 spsk olivenolie*
- 400 g champignon rensede og skåret i skiver
- 3 store forårsløg i skiver. Gem evt. de grønne toppe til servering. kan erstattes med et almindeligt løg*
- 2 fed hvidløg, presset*
- 2 tsk finthakket frisk timian eller ca. 1 tsk tørret*
- 4 dl risottoris grødris* kan også bruges
- 2 dl hvidvin*
- 8 dl hønse- eller grønsagsbouillon* vand + 2 terninger
- 75 g revet parmesan*
- salt og peber*
- ekstra parmesan til servering
Sådan gør du
- Varm 1 spsk olie op i en stor gryde. Steg champignoner ved god varme og under omrøring til de har smidt det meste af væden. Det tager ca. 5 minutter.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt endnu 1 spsk olie sammen med forårsløg (gem de grønne toppe til servering),hvidløg og timian. Sauter lidt indtil løget er blankt, men ikke brunt.
- Tilsæt risottoris og lad dem suge godt til sig af olien.
- Tilsæt hvidvin og lad det koge væk under omrøring.
- Tilsæt bouillonen lidt efter lidt – ca 1 dl ad gangen. Rør imens. Når risene har suget væden, tilsættes mere væske.
- Stop med væsken når risene er lige netop møre. De skal stadig have lidt bid.
- Rør parmesan i og smag til med salt og peber.
- Server risotten med ekstra parmesan og toppet med det grønne forårsløg.
*Ingredienser fra basislager
Tip! Risottoen bliver mere fast i konsistensen jo mere den står.
