Aftensmad

Pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs

Pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs

Pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs er en superlækker og cremet pastaret, som kan sættes på bordet i løbet af en lille halv time. Det gør den yderst velegnet til aftensmad på hverdage, hvor der er behov for noget lækkert, men det skal helst ikke tage ret lang tid. De hverdage er der vist flest af!

Jeg ser allerhelst der er godt med grønsager i min aftensmad. Det er meget sjældent, at vi ikke får grønt i eller til maden. Dette er heller ingen undtagelse, jeg kommer nemlig squash i retten samt champignon. Det giver både en god smag og letter på indtaget af dagens ration af grønt.

Pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs

Lækker og cremet pastaret med svinemørbrad i en smagfuld hvidvinsflødesovs med champignong og squash. Svinemørbrad kan erstattes af kylling og squash kan udelades eller erstattes af spinat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: alt i en pasta, flødesovs, hvidvinssovs, svinemørbrad

Ingredienser

  • 500 g svinemørbrad
  • lidt olie til stegning
  • 2 tsk timian kan erstattes af estragon
  • salt og peber
  • 250 g champignon
  • 250 g squash
  • 300 g pasta
  • 2,5 dl hvidvin
  • 1 hønseboullionterning
  • 5 dl madlavningsfløde eller gå all in og brug piskefløde
  • pastavand

Sådan gør du

  • Rens og puds mørbraden. Skær den i helt tynde skiver.
  • Rens champignon og skær dem i skiver.
  • Skyl squash og skær den i tern.
  • Opvarm lidt olie i en stor gryde, på en stor pande eller i en wok.
  • Steg mørbraden 3-4 minutter under omrøring – stegetiden afhænger af hvor tyndt du har skåret kødet.
  • Krydr med timian, salt og peber.
  • Tag kødet op og stil det til side.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. GEM et par dl af kogevandet!
  • Steg champignon et par minutter under omrøring. Tilsæt squash og steg videre et par minutter. Tag det op.
  • Kom hvidvin og boullionterning i gryden og kog det op. Lad det koge et par minutter, så det reduceres lidt.
  • Tilsæt madlavningsfløde og lad det koge sammen.
  • Smag sovsen til med timian, salt og peber.
  • Kom pasta, mørbrad, champignon og squash ned til hvidvinsflødesovsen.
  • Er der brug for lidt mere væde for at lave den lækker cremet, så tilsæt lidt af pastakogevandet.
Pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs
Pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs med champignon og squash. En lækker pastaret til både hverdag og weekender.

Tips til pasta med mørbrad i hvidvinsflødesovs

  • Mørbrad kan erstattes af kyllingefilet i tern.
  • Mørbrad kan helt udelades, så det bliver en vegetarisk pasta i hvidvinsflødesovs.
  • I stedet for squash kan der bruges spinat, enten frisk eller frossen bredbladet spinat.
  • Timian kan erstattes af estragon, der giver en meget raffineret, let anisagtig smag.
  • Vær ikke nervøs for at bruge hvidvin i maden. Alkoholen koger væk, så også børn kan spise med og alle kan sagtens køre bil efter at have spist hvidvinsflødesovs. Er du ikke så meget til smagen – eller har du ikke lige hvidvin på lager – så udelad det bare og brug lidt pastakogevand i stedet, evt. tilsat en ekstra boullionterning.

TIP! Vil du virkelig forkæle familien, så strø sprødstegt bacon eller tørret skinke over retten.

Populær hverdagspasta

Pasta med pikantost Pasta med pikantost, grønsager og skinke

Lasagnesuppe Lasagnesuppe

Tortellinisuppe Tortellinisuppe med kylling

pasta med chilirejer Cremet fettucine med chilirejer