Aftensmad

Grillpølser med varm kartoffelsalat

Pølser med varm kartoffelsalat

Den allerførste sommerret min familie og jeg skal have på bordet, når sommeren nærmer sig, er pølser med varm kartoffelsalat! Vi knus-elsker det!

Samtidig er det en meget simpel ret, der laves 100% af ting fra basislageret. Så den kan faktisk godt snige sig ind på os udenfor grillsæsonen.

Pølser med varm kartoffelsalat

Den varme kartoffelsalat er varm og sursød. Og den skal være skarp og lidt peber-spicy. Måske kender du den i en kold udgave fra Tyskland? Ihvertfald smager den fortrinligt også koldt og fungerer derfor glimrende i madpakken dagen efter. Jeg laver derfor altid en kæmpeportion.

Nu er vi så heldige, at vi er blevet beriget med en ny grill – selvfølgelig en gasgrill, der er klar på et splitsekund. Og ikke et ord om manglende kulsmag, røgsmag og dit og dat. Jeg er vild med at jeg kan bruge min grill året rundt og at der ikke skal forberedes kul osv osv. Så den skal afprøves i dag!

Se dyret her – der skal laves mange gode middage her i sommer!

Ny gasgrill

Grillpølser med varm kartoffelsalat

  • 8 gode kvalitetspølser*
  • 2 kg kartofler (hvis der skal være til madpakken, ellers er 1-1 1/2 kg nok)*
  • 1 stort løg i tynde skiver*
  • 1 spsk flydende margarine*
  • 1 dl hvidvinseddike*
  • 2 dl vand*
  • 2 spsk sukker*
  • Salt og friskkværnet peber*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. Kog dem i letsaltet vand i 10 minutter.
  • Sæt pølserne over på grillen på laveste blus. Vend dem ofte og pas på de ikke sprækker.
  • Mens kartoflerne koger, varmer du den flydende margarine i en stor gryde og sauterer løgskiverne til de er bløde og blanke.
  • Hæld eddike, vand, sukker og salt og peber i.
  • Hæld vandet fra de kogte kartofler og vend dem i løg-blandingen. Alt efter kartoffelsorten, vil kartoflerne jævne væden. Jo mere du rører, jo mere smatter kartoflerne ud – igen alt efter sort. Vil du have regulære stykker, så vend kartoflerne forsigtigt i. Er du mere til en mere moset udgave, så bare rør til. Tilsæt evt. mere vand.
  • Smag til med eddike, sukker, salt og peber. Smagen skal være sursød og skarp.
  • Server kartoffelsalaten til grillpølserne og giv ketchup, sennep og remoulade til.

Tip! Suppler evt. kartoflerne med 2-3 gulerødder og/eller 1 dl ærter fra frost, der hældes i til sidst. Jeg tilsætter altid ekstra grønsager i alle retter, så snart det er muligt.