Aftensmad

Grillede spareribs med barbecue marinade

grillede spareribs

Lækker opskrift på grillede spareribs lavet af ferske kamben i en lækker hjemmelavet barbecuemarinade.

Du kan sagtens lave de lækreste spareribs hjemme i eget køkken. Det er en smule tidskrævende, men så får du til gengæld det møreste og lækreste kød i den bedste barbecue marinade til spareribs!

Grillede spareribs i barbecuemarinade

Lav selv de bedste spareribs med en lækker barbecuemarinade. De møre og lækre spareribs bages først i ovnen, hvorefter de kun skal have kort tid på grillen. Lav gerne en stor portion. Sparibs kan fryses efter turen i ovnen og så har du altid lækkert og nemt kød til grillen i fryseren.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Grill
Søgeord: barbecue, grillopskrifter, hjemmelavede spareribs, kamben, kød til grillen

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1,5 kg ferske kamben

Barbecuerub

  • 3 spsk brun farin
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 spsk stødt fennikel kan udelades eller erstattes af spidskommen
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk løgpulver

Barbecuemarinade

  • 2 spsk tomatpure
  • 3 spsk ketchup
  • spsk brun farin tilføj mere, hvis den skal være ekstra sød
  • 4 spsk soya
  • 1 spsk honning
  • 1/4 tsk cayennepeber eller stødt chili
  • 1 fed presset hvidløg

Sådan gør du

  • Start med at fjerne hinden fra de ferske kamben: Stik en skarp kniv ind under hinden, så den løsnes. Med et stykke køkkenrulle (så det ikke glider) trækkes hinden af hele vejen ned til enden. Lykkes det ikke at få den af i ét stykke, kan du løsne den med kniven igen og trække resten af.
  • Bland alle krydderierne til barbecuerub’en.
  • Gnid rub’en godt ind i alle kødstykkerne. Evt rester af rub’en kan gemmes til en anden gang.
    spareribs med krydderrub
  • Læg kambenene på et stort stykke alufolie. Fold de lange sider op om kødet og rul en lille “pølse”, så der er luft inde i pakken. Fold enderne op og luk pakken til.
    Måske skal du lave 2-3 pakker alt efter hvor meget kambenene fylder.
  • Tænd ovnen på 150 grader. ( Det gør ikke noget, at ovnen ikke når at blive helt varm inden kødet kommer ind)
  • Læg pakkerne på en bageplade og stil den ovnen.
    spareribs klar til ovnen
  • Bag spareribs i 2,5 time.
  • Spareribs kan nu fryses eller tilberedes på grillen

Barbecuemarinade

  • Rør alle ingredienserne til barbecuemarinaden sammen. Smag på den – måske foretrækker du mere sukker eller mere chili.
  • Smør kambenene ind i barbecuemarinade på begge sider
    spareribs med barbecuemarinade

Grill

  • Grill spareribs ved indirekte varme i 4-5 minutter på hver side.
    Vend gerne et par gange undervejs, så sukkeret i marinaden ikke brænder.
spareribs gnides med krydderrub
Gnid spareribs godt med krydderrub inden de kommer i ovnen

Sådan laver du de møreste spareribs

  • Disse spareribs er lavet af ferske kamben. De købes hos en slagter, i supermarkedet eller på nettet. Jeg har f.eks. ofte fundet kamben til en god pris i Bilka. Gå efter dem med mest muligt kød på.
  • Der er flere metoder til at lave spareribs. Jeg foretrækker at pakke mine ind i stanniol og langtidsbage dem i ovnen før de kommer på grillen. Når spareribs’ene pakkes godt ind og bages, forsegles saft og kraft inde i pakken og kødet bliver smørmørt.
  • Inden benene pakkes i stanniol, gnider jeg dem ind i en hjemmelavet barbecuerub – en krydderblanding med brun farin, røget paprika, løg- og hvidløgspulver samt stødt fennikel. Fennikel deler nogle gange vandende. Selv er jeg vild med den anis-agtige smag og andre kan ikke fordrage den. Du kan derfor enten helt undlade stødt fennikel eller du kan erstatte den med spidskommen i stedet.
    Gnid barbecueblandingen godt ind i kødet både over og under.
  • Stanniolen lukkes som bagerekspedienten lukker papiret om en flødeskumskage: Træk begge sider op og fold nedad, så du efterlader lidt luft på toppen. Siderne lukkes til.
  • Nu skal kambenene bages et par timer. Du kan med fordel lave en stor portion og så fryse de færdigbagte ben. Så har du altid spareribs klar i fryseren til en hurtig tur på grillen.
  • Smør godt med barbecuemarinade på begge sider af benene og grill nu spareribs ved indirekte varme et par minutter på begge sider ved god varme. Der er sukker i marinaden, så vend dem gerne ofte og undgå dermed de bliver sorte.
    Har du ingen grill, kan du bruge ovnens grillfunktion i stedet.
spareribs
Server med lækkert tilbehør som eks. grillet majs og coleslaw

Tilbehør til spareribs

Vi får ofte helt enkelt tilbehør i form af grillet majs og en coleslaw. Her er andre forslag til tilbehør.

Grillede gulerødder Salat af grillede gulerødder

Grillet middelhavsgrønt Grillet middelhavsgrønt

Grillet pitabrød med spinat og mozzarella Grillet pitabrød med spinat og ost

Panzanella Grillet panzanella

Spidskålssalat med ananas Nem spidskålssalat med ananas