Aftensmad

Foliebøf med kartoffel-sellerimos

Server foliebøf med f.eks. kartoffel-sellerimos og dampede grønsager

Foliebøf er en lidt anderledes måde at servere en hakkebøf på. Når bøffen pakkes i folie og steges i ovnen med andre gode ingredienser, bliver der ekstra knald på smagen. Og da pakkerne står og passer sig selv i ovnen, har du hænderne fri til at lave den bløde og lækre kartoffel-sellerimos.

Sæt pakkerne på bordet og lad hver person åbne sin egen pakke og møde de dejlige dufte og lade saften løbe ud på tallerkenen.

Foliebøf er dejlig hverdagsmad, som kan varieres på mange måder. Lav f.eks. sprøde kartoffelfritter til i stedet for kartoffel-sellerimos. Og er du ikke til selleri, kan du helt udelade den og blot supplere med ekstra kartofler eller måske pastinak, persillerod eller gulerødder.

Foliebøf med kartoffel-sellerimos

Opskrift på foliebøf bagt i ovnen med grønsager, der tilsammen giver dejlig smag og flotte farver. Foliebøf serveres med en blød kartoffel-sellerimos.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: foliebøf, hakkebøf, luftig kartoffelmos

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • lidt olie til stegning
  • 1 lille rødløg
  • 1 peberfrugt
  • 4-8 champignon
  • 4 spsk feta kan ersattes af en anden type ost, f.eks. revet mozzarella
  • 4 drys oregano

Kartoffel-sellerimos

  • 1 knoldselleri kan udelades og erstattes med yderligere 300 g kartofler
  • 500 g kartofler
  • 1/2 dl mælk, ca.
  • salt og hvid peber
  • 1 spsk smør eller feta

Til servering

  • Dampede grønsager, f.eks. broccoli, bønner eller ærter

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og selleri og skær begge dele i tern. Kog dem i usaltet vand i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Form 4 bøffer. Krydr med salt og peber. Brun dem i lidt olie på en pande. De skal ikke gennemsteges, blot have lidt skorpe.
  • Læg hver bøf på et stykke alufolie.
  • Læg skiver af løg, peberfrugt og champignon på hver bøf. Top med feta og et drys oregano.
  • Luk pakken ved at folde alufolien sammen toppen. Stil pakkerne i et ildfast fad og stil fadet i ovnen i 12-15 minutter til bøffen er gennemstegt.
  • Hæld vandet fra kartoffel-selleri og stil gryden uden låg et par minutter til al væden i gryden er fordampet.
  • Mos kartofler/selleri med en håndmikser. Spæd mælk i lidt ad gangen til konsistensen er som du ønsker det. Rør smør eller feta i og lad det smelte.
  • Krydr godt med salt og hvid peber.
  • Server foliebøfferne med kartoffel-sellerimos og dampede grønsager.
Under peberfrugt, rødløg, champignon og feta gemmer sig en hakkebøf. Pak det hele ind i alufolie og bag foliebøf i ovnen.
Under peberfrugt, rødløg, champignon og feta gemmer sig en hakkebøf. Pak det hele ind i alufolie og bag det i ovnen.