Aubergine caprese
Auberginer bliver smørbløde når de bliver bagt. Og i denne aubergine caprese får de smagfuldt selskab af smeltet mozzarella, solmodne tomater og frisk basilikum.
Med kun ganske få ingredienser og minimal indsats i køkkenet, kan du nemt trylle disse lækkerbiskner frem. Server dem som forret eller som tilbehør, de er f.eks. gode sammen med grillmad.
Aubergine caprese
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 auberginer
- lidt olivenolie
- 1 kugle frisk mozzarella
- 16 cherrytomater eller 4 almindelige tomater
- 4 spsk frisk basilikum
- salt og peber
Sådan gør du
- Del auberginerne på langs. Skær de to halvdele igennem igen, så du har 4 gode store stykker aubergine
- Skær et rudemønster i auberginekødet med en skarp kniv. Ikke skære dybt, blot ridse i toppen.
- Dryp med olivenolie og bag auberginerne ved 200 grader i ca 15 minutter til de er møre og lysebrune. Kan også grilles, i så fald kan de med fordel vendes efter 10 minutter og grilles på den modsatte side i ca 5 minutter
- Fordel skiver af mozzarella og tomatstykker på auberginerne mens de stadig er brandvarme. Drys med salt og peber og top med frisk basilikum.
Denne aubergine caprese her er en mindre hapser, men lad gerne auberginer spille hovedrollen i dine middagsretter. Rå er auberginen ikke meget værd, men den mørke grønsag bliver yderst velsmagende når den bliver tilberedt.
I dag er auberginer en af mine absolutte yndlingsgrønsager!
Tidligere blev det altid anbefalet at drysse aubergineskiverne med salt for at trække bitter saft ud af dem inden de blev tilberedt. Men i dag findes der stort set kun sorter p markedet, der ikke indeholder det let bitre stof. Jeg lader ihverfald ikke mine auberginer trække og de smager aldrig bittert.
Til gengæld er det som om de ikke suger så meget olie til sig når de lige har stået med en gang salt på, så har du tiden til det, er det alligevel en god ide. Drys blot skiverne med salt og lad dem stå 10-15 minutter. Tør dem derefter med køkkenrulle for at fjerne det væske, der samler sig ovenpå dem.
Er du også vild med auberginer?
Små auberginelasagner med hakket kylling, spinat og hytteost
Super lækker og velsmagende ret. Dejlig enkel og nem, men skøn smag og helt sikkert en ret som skal laves igen (så snart de næste auberginer er klar i drivhuset). Vi havde ikke frisk basilikum, men frisk oregano – og det virkede super fint